Monica David, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor, contributor bucowinaplus.ro

Marți, 26 noiembrie a.c., a fost lansat un proiect, în premieră pentru țara noastră, care prezintă un număr de 7 destinații ecoturistice din România, în cadrul campaniei:  Săptămânile ecoturistice ale României – 7 filme, în 7 săptămâni”. Țara Dornelor, singura destinație de ecoturism din Bucovina, face parte din acest proiect care prezintă, în imagini, locuri spectaculoase din țara noastră. Acest turism al viitorului, ecoturismul, este abordarea sănătoasă prin care destinații precum: Țara Hațegului – Retezat, Ținutul Zimbrului, Eco Maramureș, Băile Tușnad și împrejurimile, Țara Dornelor, Pădurea Craiului, Colinele Transilvaniei se pot dezvolta din punct de vedere economic, păstrând și valorificând resursele locale – naturale, umane, culturale, cu maximă atenție și responsabilitate.

Filmele de prezentare a celor 7 destinații ecoturistice urmăresc să-ți transmită starea de bine pe care o ai în momentul în care descoperi natura locului, așa cum este ea, spectaculoasă și plină de sens. La asta se adaugă și gazde primitoare, care te întâmpină cu cele mai bune produse locale sau care te ghidează în călătoria ta pe cele frumoase poteci și către cele mai autentice povești. Și uite-așa, tu, călător activ, responsabil și educat, vei contribui, prin vizita ta, la conservarea acestor bogății naturale și culturale pe care le-am moștenit din belșug în țara noastră.


Iată calendarul lansării celor 7 filme:

Săptămâna 25 noiembrie – 1 decembrie 2019

  • clipul general de prezentare a celor 7 destinații de ecoturism
  • trailerul și filmul destinației de ecoturism, Țara Hațegului – Retezat

Săptămâna 2-8 decembrie 2019

  • trailerul și filmul destinației de ecoturism, Ținutul Zimbrului

Săptămâna 9-15 decembrie 2019

  • trailerul și filmul destinației de ecoturism, Eco Maramureș

Săptămâna 16-22 decembrie 2019

  • trailerul și filmul destinației de ecoturism, Băile Tușnad și împrejurimile

Săptămâna 23-29 decembrie 2019,

Săptămâna 6-12 ianuarie 2020

  • trailerul și filmul destinației de ecoturism, Pădurea Craiului

Săptămâna 13-19 ianuarie 2020

  • trailerul și filmul destinației de ecoturism, Colinele Transilvaniei

 

Unde găsești aceste filme?

     Pe canalul de YouTube Descoperă Eco-România, special creat pentru lansarea acestei campanii. Tot ce trebuie să faci este să accesezi canalul de YouTube, iar dacă îți place ce vezi să dai subscribe, like&share! Simplu, nu?! 

 

Omul din spatele filmelor

     Omul cu imaginea, de cele mai multe ori fotografică, este Mihai Moiceanu, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de natură din România. Este și omul care, deși a organizat cele mai exotice expediții fotografice peste hotare, crede cu tărie în viitorul ecoturistic al României, locul unde găsește mereu surse infinite pentru a-i reda frumusețea.

Inițiativa acestui proiect, în premieră pentru România

     Alegerea celor 7 eco-destinații pentru lansarea acestui proiect pilot, în România, nu este una întâmplătoare. Din anul 2015 și până în prezent, Romanian-American Foundation și Fundația pentru Parteneriat au meritul de a fi inițiat și finanțat  Programul „Dezvoltarea destinațiilor ecoturistice în România”, care sub coordonarea Asociației de Ecoturism din România a reușit să fie implementat cu succes de șapte unități de management de destinație. Astfel că, la nivelul fiecărei destinații de acest tip, s-a dezvoltat o rețea locală care integrează produse și servicii ecoturistice, cu implicarea directă a comunităților locale în managementul zonei respective. Totodată, datorită acestui proiect, s-a reușit îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii de vizitare a destinațiilor – amenajare de trasee de drumeție, de bicicletă, poteci tematice, panouri de informare și semnalizare. 

     Scopul acestui program, care continuă cel puțin până în anul 2023, este de a propulsa rețeaua de destinații de ecoturism sub brand-ul Descoperă Eco-Romania pe piața națională și internațională de turism, cu produse turistice de calitate care generează un impact economic considerabil la nivelul comunităților rurale. Aceste comunități au început să demonstreze deja faptul că ecoturismul, prin conservarea naturii și culturii locale, cu tot ce implică aceasta, este generator de bunăstare pe termen lung.

     La finalul acestei campanii, vom fi curioși să aflăm părerea ta! Care film ți-a plăcut cel mai mult și de ce? 

Iar dacă vrei să aduci plus valoare Bucovinei, Suntem aici pentru a promova acele proiecte și povești care merită să fie cunoscute!

Postează un comentariu