Hainele au dat de gol, dintotdeauna, o parte din povestea omului care le poartă. Sigur, au fost discrete și nu au spus tot, însă îmbrăcămintea unui om are darul de a ne spune câteva lucruri frumoase despre el. Fie că e vorba despre tărie, ingeniozitate, extravaganță sau eleganță, hainele au vorbit. Pasiunea pentru îmbrăcăminte este unică, iar cei care pornesc pe acest drum au întâlnit succes și apreciere. Este și cazul Janice, producător de îmbrăcăminte din Bucovina. 

Janice, din dragoste pentru haine

Janice este un brand de îmbrăcăminte din Bucovina pentru femei și bărbați. Povestea a început în 1992 ca o afacere de familie, cu un atelier de croitorie în Suceava. La început au fost 15 angajați , iar pentru că au crescut comenzile au ajuns în timp la 50 de angajați. Doamna Dana Corneanu, administratorul Janice, a avut de mic copil pasiunea de a desena pe hârtie rochițe unicat. Prin participarea la târguri de profil naționale și internaționale, prin deschiderea către nou și frumos și prin sprijinul familiei a creat sute de modele până în prezent, devenind designer cunoscut atât în Bucovina, cât și în întreaga țară.

„Am onorat comenzi atât pentru rochii și costume bărbați și femei de ocazie, dar și îmbrăcăminte casual, paltoane, pardesie. Niciodată nu am avut un gol de producție.”

Janice a reînceput activitatea

Perioada aceasta de pandemie le-a închis activitatea timp de 2 luni. Dar, nu au încetat să gândească pozitiv, ne-a mărturisit doamna Corneanu.

„Doar cele 30 de locuri de muncă pe care le oferă acum fabrica Janice, sper să le menținem. Până acum avem redeschis magazinul din Complex Zimbru, unde așteptăm clienții cu reduceri de 20 % la toate produsele noastre, iar la unele produse selectate chiar am acordat discount de până la 60%. Din 15 iunie, așteptăm să se deschidă și magazinele din Mall și Shopping City Suceava și să aducem oamenii înapoi la fabrica noastră, situată în Șcheia, Aleea Vămii 85. Ziua de lucru este 120 lei, dar noi credem în susținerea producătorilor românești și în aprecierea lucrurilor de calitate. În curând ne vom deschide și un magazin în online, mai ales că noi aveam și înainte comenzi din întreaga țară.”

Janice este doar o poveste de succes din Bucovina, dintr-o serie mult mai numeroasă. Zona noastră a înflorit și asta datorită producătorilor locali, care contribuie activ la economie și care transformă Bucovina într-un tărâm al succeselor. Suntem mândri de comunitatea Bucovineană și de cei care fac cunoscute aceste plaiuri și dincolo de granițele locale și naționale. Exemplele de povești de succes nu se opresc aici. Te așteptăm pe pagina Bucowina Plus, să cunoști Bucovina prosperă, prin intermediul producătorilor și întreprinzătorilor noștri. 

Mai mult, orice sugestie sau idee este binevenită în grupul Schimb de experiențe cu Bucowina Plus. Te invităm în comunitatea noastră.

Postează un comentariu