Ți s-a făcut dor de munte? E perioada vacanțelor și vrei să fugi aici aproape pentru o gură de aer proaspăt, foșnit de paie și bătăi de frunze. Departe de grijile zilnice, ai cel puțin 3 motive să evadezi la pensiunea Dor de Munte din Sadova.

Situată în comuna Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Suceava, Pensiunea Dor de munte,  îți pune la dispoziție 46 de locuri de cazare în două corpuri, cea principală și o vilă separată, un restaurant cu bucătărie tradițională și internațională, având capacitatea de 100 de persoane.

De asemenea, aici găsești o curte interioară ce cuprinde 2 foișoare, terasă, un loc de joacă pentru copii și o parcare cu o capacitate de 50 de locuri.

Mai nou, gazdele au conceput un meniu adaptat contextului actual, „meniu de vreme bună, după vremuri tulburi” în care se regăsesc și multe produse locale, cum ar fi berea Bermas Suceava, dar și afinată naturală de la producători locali.

„Încercăm să cumpărăm pentru meniurile noastre cât mai mult de la localnici”, ne-a mărturisit  cel mai tânăr manager al pensiunii, Alex Crăciunaș, în vârstă de 20 de ani, dar care încă din clasa a-9-a și-a adus aportul la dezvoltarea serviciilor pensiunii, mai întâi ca ospătar.

În contextul actual s-au luat măsuri de protejare a clienților care trec pragul pensiunii. După eliberarea camerelor se face dezinfecție cu o soluție avizată, soluție care nu este toxică, dar care permite cazarea în siguranță la pensiunea Dor de munte.

În plus, spațiul generos din curtea pensiunii permite păstrarea măsurilor de distanțare și îți oferă spațiu de recreere departe de tumultul orașului.

Sadova este o micuță și pitorească așezare, înconjurată de obcine. E un loc bun de unde poți porni în drumeții montane, plimbări prin păduri și alte destinații bucovinene cu atracții turistice de neocolit. Iată câteva idei numai bune să te inspire dacă ajungi la Sadova într-o mini-vacanță:

  • Din Sadova, poţi să porneşti în drumeţii pe traseele din masivul Rarău. Poţi însă să mergi cu maşina până la Cabana Rarău (prin Câmpulung ― Izvorul Alb sau prin Pojorâta, 26 de kilometri), iar de aici, pe potecile dintre brazi ajungi la Pietrele Doamnei şi la Piatra Şoimului.
  • Dacă îți dorești o vacanță în natură, atunci Sadova este alegerea potrivită. Urcă-te în mașină sau autorulotă, ia o bicicletă cu tine și hai în Bucovina. Zona rurală Sadova – Breaza poate oricând să se dezvolte într-un circuit turistic și să se transforme într-o axă de dezvoltare. Lacurile milenare de la Sadova, dar și din împrejurimi sunt valoroase și căutate de către turiști.

În Sadova, mai exact din capătul său vestic, acolo unde există un indicator spre lacul Iezer poți parca mașina și apoi să folosești bicicleta sau mersul pe jos.(mai multe informații găsesești în articolul despre circuitul lacurilor milenare din Bucovina. 

În plus, cea mai lungă pârtie de schi din nordul țării a fost deschisă în Câmpulung Moldovenesc, Rarău sky resort, cu o lungime de 2.850 metri, cu o diferență de nivel de 455 metri și un grad de dificultate mediu, ceea ce a adus o și mai mare valoare zonei.

Am amenajat împreună cu familia un mic muzeu într-o casă bătrânească, moștenită de la bunici, Ciubotorița, unde turiștii se pot conecta cu tradițiile noastre bucovinene”, ne-a mărturisit cel de-al doilea fiu al familiei Crăciunaș, care administrează pensiunea Dor de munte din Sadova.

Fie că ești cu familia sau cu prietenii, ai șansa să te bucuri de mâncare savuroasă și de un cadru natural minunat ce înconjoară pensiunea. Galerie foto aici. 

Urmărește noutățile pe pagina de facebook Pensiunea Dor de Munte și pe site-ul pensiunii www.pensiuneadordemunte.ro

Postează un comentariu