Bucowina Plus și-a propus să  contribuie și la conturarea portretelor de candidat în perioada premergatoare alegerilor locale, pentru că toți suntem comunitatea.

Candidații sunt bineveniți, indiferent de culoarea politică, să se facă cunoscuți, pentru ca să facem alegerea corectă. De data aceasta, am stat de vorbă cu DAN IOAN CUȘNIR – Candidat la Primăria municipiului Suceava – 2020.

Cu o experiență vastă în zona de management și cu multe ore de voluntariat la activ, Dan Cușnir propune locuitorilor orașului Suceava o alternativă de abordare a administrației pentru următorii 4 ani.


A fost prezent în viața comunității prin rolul de Consilier Județean pe care l-a avut, dar și ca lider al Organizației Municipale a PSD. În aceste ipostaze, bagajul de informații, de perspective, de “așa da” sau “așa nu” este unul semnificativ, ajutând la claritate în luarea deciziilor și îmbogățind cunoștințele de administrație.

Iată care este experiența candidatului Dan Ioan Cușnir: 

☑️ Membru activ în organizații non-profit care deservesc comunitatea

☑️ Antreprenor local cu performanțe la nivel național, experiență solidă în mediul privat și -administrator al unei companii din sectorul IMM

☑️ Consilier județean
☑️ Liderul organizației municipale PSD Suceava

Vine în fața sucevenilor în cursa pentru aceste alegerile locale cu o experiență mare și în zona de voluntariat – un lucru care îl diferențiază. De ce?

☑️ Voluntariatul nu este despre bani.

☑️ Obiectivele când ești implicat ca voluntar sunt, de cele mai multe ori, caritabile.

☑️ Motivațiile într-un proiect de acest gen sunt, în principal, emoționale. Și satisfactiile pe masură.

☑️ Când ești voluntar, cea mai mare provocare este să reușești să implici și alte persoane, potrivite pentru proiecte în cauză, sa se alăture, tot în spiritul voluntariatului.

☑️ Succesul unui proiect de voluntariat se măsoară în numărul de bătăi ale inimii pe minut. Și acolo este adevărul.

Iată care este viziunea lui Dan Ioan Cușnir:

☑️  Măsuri pentru locuri de muncă, reglementări relaxate pentru afaceri

☑️ Realizarea unui incubator de afaceri în cadrul parcului economic Suceava

☑️ Dezvoltarea unui parc economic cu facilități pentru investitori

☑️ Sistem de sănătate: înființarea unui centru medical de permanență

☑️ Suceava pe hartă: transformarea centrului orașului

În poza de sus găsești întreaga echipă de consilieri. Uite care sunt principiile directoare:

☑️ Diversificarea competenței, astfel încât orice problemă să primească o soluție

☑️ Înțelegerea profundă a nevoilor fiecărei zone din oraș

☑️ Acoperire teritorială – fiecare consilier va avea alocată responsabilitate pentru un cartier

☑️ Dezbatere și transparență – consilierii vor crește efortul de comunicare, astfel încât cetățenii să fie informați și implicați în deciziile orașului

☑️ Cooperare politică – interesele orașului vor fi deasupra divergențelor politice

Am întâlnit în persoană lui Dan Ioan Cusnir un om energic, cu dorință de muncă și implicare, care propune mai multe perspective în campania de informare pe care o desfășoară: locuri de muncă, infrastructură, sistem sanitar, dezvoltarea economică, influență politicului în procesul decizional, activitatea culturală a orașului.

Întrebat care este plusul pe care-l va aduce județului, Dan Ioan Cușnir a răspuns că ar fi multe, dar cel mai important este faptul că va lăsa specialiștii să aibă ultimul cuvânt în proiecte.

”Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. În parcul central din Suceava, unde avem monumente istorice, cum ar fi muzeele sau bisericile ce dau un aer emblematic orașului nostru, noul loc de joacă nu e potrivit. Specialiștii în peisagistică și în urbanism stradal trebuie implicați și ținut cont de părerea lor, toate corelate desigur cu nevoile reale ale cetățenilor.”

La finalul discuției, Dan Cusnir a lansat o temă de gândire către noi, cei care vom merge la vot sau noi, cei care încă ne gândim dacă votul nostru contează: “ Dar dacă altfel ne va fi mai bine? .”

Viziunea despre cum ar aborda evoluția orașului Suceava Dan Ioan Cusnir se regăsește pe site-ul lui de candidat: www.dancusnir.ro

 

 

 

Postează un comentariu