Breath in, breath out!

Este momentul pentru un eveniment cu iz de toamnă, gust de bucate autentice și clinchet de zâmbete pe poteci de pădure. Țara Dornelor îți aduce un ecobrunch în comuna Panaci, situată la contactul dintre rama muntoasă formată din Munții Bistriței, în latura estică, cu pădurile care se desprind din Munții Călimani. 

Evenimentul, o modalitate perfectă de a scăpa de stresul din timpul săptămânii, își propune să fie un mod a sprijini conservarea patrimoniului local și autenticitatea experienței turistice în destinațiile de ecoturism ale României. Și știm prea bine cât de autentic este ținutul Bucovinei.

Primul Ecobrunch din Țara Dornelor te așteaptă sâmbătă, pe 19 septembrie, între orele 11:00 și 15:30. Un eveniment cu și pentru toată familia, EcoBrunchul Țara Dornelor este organizat de către trei frumoase asociații, care au pus umăr la umăr pentru a face cunoscută bogăția zonei: Asociația My Transylvania în parteneriat cu Asociația de Ecoturism din România (AER) și cu Asociația de Ecoturism Țara Dornelor.

Uite ce cuprinde evenimentul:

✔️degustare de produse și preparate locale oferită de gazele din comună pentru oaspeții prezenți la eveniment. Aceștia vor avea prilejul să cunoască bogăția culinară a zonei, într-un ospăț pe cinste care va aduce laolaltă savoarea mâncărurilor bucovinene de sezon;

✔️ drumeție ghidată la două dintre cele 17 izvoare amenajate în Panaci sub denumirea de Tărâmul Izvoarelor. În acest fel vizitatorii vor afla mai multe despre specificul natural al zonei, despre inițiativa locală a clubului de tineri GreenIMPACT de la Școala Gimnazială Panaci, care a făcut posibilă valorificarea în scop turistic a izvoarelor din localitate, precum și despre sursa naturală a unuia dintre cele mai renumite branduri de apă minerală din țară;

✔️ lansarea unui traseu în aplicația Questo – un mod inedit de a descoperi Panaciul. Participanții vor avea ocazia să descopere povești locale la pas, cu ajutorul telefonului mobil;

✔️ momente artistice asigurate de grupul Călimani Folk;

✔️ atelier creativ pentru copii și adulți.

Pentru toate aceste activități participanții plătesc suma de 100 lei/persoană, prin intermediul platformei de rezervări eat-local.ro. Pagina destinată promovării evenimentului poate fi accesată aici. Limita maximă, de 100 de participanți, este dată de legislația în vigoare, impusă de pandemia cu virusul SARS-CoV-2.

EcoBrunch Țara Dornelor are sprijinul Primăriei Panaci, al Școlii Gimnaziale din comună, al Clubului Green Impact Panaci și al Călimani Folk, în calitate de parteneri instituționali.

Aqua Carpatica sprijină evenimentul asigurând, în calitate de sponsor principal, partea de hidratare.

Inițiativa de extindere a evenimentelor de tip brunch în destinațiile de ecoturism ale României, printre care și Țara Dornelor, aparține  Asociației My Transylvania și Asociației de Ecoturism din România (AER). Primul eveniment din seria ECOBrunch a avut loc pe data de 22 august a.c. în destinația de ecoturism Ținutul Zimbrului, din Târgu Neamț.

Asociația My Transylvania are peste 13 ani de experiență în organizarea acestui tip de evenimente la nivel național, care au pus zone precum Transilvania, Oltenia, Muntenia și Dobrogea pe harta turistică a României prin intermediul gastronomiei locale.

Asociaţia de Ecoturism Ţara  Dornelor (AETD) este un parteneriat între sectorul public şi cel privat ce reuneşte actori locali din Ţara Dornelor care activează în domeniile: turism, conservarea naturii şi dezvoltare locală.

În prezent, AETD derulează proiectul „Țara Dornelor, o destinație ecoturistică înfloritoare”, finanțat prin programul Green Entrepreneurship  – Dezvoltarea economică durabilă prin ecoturism, un program comun al Romanian-American Foundation și Fundația Pentru Parteneriat.

Mai multe detalii găsești pe taradornelor.ro, website al destinației de ecoturism Țara Dornelor.

Questo este aplicația mobilă pentru tururi self-guided, un joc de explorare prin care să descoperi locuri inedite și poveștile lor. Questo este un start-up românesc, care a primit recunoaștere internațională (cea mai bună aplicație de călătorii în 2017).

GreenIMPACT este un club de tineri care învață prin experiență, prin promovarea ecoturismului din Țara Dornelor. Un proiect al Fundației Noi Orizonturi.


Bucowina Plus

Postează un comentariu