fbpx

Pentru că o viață activă sportivă contribuie la o generație de oameni sănătoși și frumoși

Vasiliu Cătălin Ioan este  cunoscut și iubit ca și antrenor de hochei pe gheață în Suceava. Cu toate acestea, iubește sportul  în general, schiază, joacă fotbal, îi plac drumețiile și  consideră că poate insufla tinerei generații  o dezvoltare armonioasă prin sport.

Are experiență și  pe  piața muncii, încă din 1992, când a deschis prima afacere, un centru de închirieri casete video. A știut să se adapteze și a mers mai departe pentru că este un luptător. A fost și angajat timp de 10 ani, a plecat să muncească și în străinătate o perioadă, dar dorul de casă l-a convins să se întoarcă  în comunitatea suceveană. Acum este antrenor voluntar hochei pe gheață și antreprenor asociat la o societate comercială din Suceava.

La sfârşitul anilor ’60, numai în judeţul Suceava existau îndeajuns de multe echipe de hochei, astfel încât să se organizeze, în fiecare an, un puternic campionat regional. Principalele rivale erau echipele din Rădăuţi, Vatra Dornei şi Suceava.

În prezent, în Suceava nu mai există decât un singur patinoar descoperit, aparţinând clubului CSM Suceava. Clubul nu-şi permite să susţină financiar, pe lângă cele două grupe de juniori, şi o echipă de seniori. Dacă sportivii suceveni nu încheie un contract cu un club mare din ţară după împlinirea vârstei de 18 ani, hocheiul rămâne, pentru ei, o amintire frumoasă.

Împreună cu Constantin Curelar, antrenor principal de hochei pe gheață în cadrul clubului sucevean atrag atenția asupra modernizării bazelor sportive în Suceava. „Singurul patinoar din judeţ e la Suceava, şi ăsta e descoperit. N-avem nici rolbă”, a declarat el pentru „România liberă”.

Hai să ne bucurăm din nou de frumusețea de acasă cu cei dragi nouă!

Aceasta este convingerea pentru care a intrat în echipa Pro România Suceava și candidează la funcția de de consilier local în echipa lui Florin Sinescu, candidat la primăria Suceava.

Sunt familist convins, căsătorit de 25 de ani și am un copil, fost sportiv. Nu am putut să-i ofer posibilitatea de a face performanță în sport în orașul nostru. După împlinirea vârstei de 18 ani, sportivii sunt nevoiți să plece din Suceava la echipe care le pot oferi condiții să evolueze.

În tinerețe aveam unde să joc fotbal, iar școlile din cartier ofereau posibilitatea de a folosi gratuit terenurile de sport în vacanțe. Acum nu există această posibilitate.

Iată una dintre dorințele mele. Vreau să redeschid terenurile sportive ale școlilor din orașul Suceava, să le amenajăm corespunzător, cu gazon sintetic sau tartan cauciucat și să le dau în folosință tuturor copiilor care au potențial. Să aibă acces să-l folosească gratis  fiecare copil interesat, fără pile sau relații. Mi-aș dori ca primăria să se implice și să sprijine copiii sportivi talentați.

Recunosc că CSM Suceava primește bani pentru deplasarea echipelor, dar nu acoperă toate sporturile. E adevărat că am beneficiat de susținere pentru echipele mele de hochei pe gheață, dar nu am unde să-i pregătesc. Singurul patinoar din Areni este potrivit sportului nostru cel mult 3 luni pe an, în decembrie, ianuarie și februarie. Este greu să te ridici la nivelul unei echipe ce dispune de gheaţă aproape 10 luni pe an. Când începi hocheiul de la 8-9 ani şi beneficiezi de gheaţă atâtea luni pe an, în timp se cunoaşte foarte mult în pregătirea şi experienţa sportivilor.”

 

Cătălin Vasiliu candidează la consiliul local în echipa Pro România

Așadar, iată ce-mi propun:

☑️ amenajarea terenurile de sport ale școlilor și acces gratuit, pentru a putea oferi tuturor copiilor posibilitatea să se antreneze și să se facă remarcați;

☑️ un stadion nou cu tribune corespunzătoare, cu locuri de parcare. Așadar se cere un loc special amenajat în afara orașului;

☑️ acoperirea patinoarului din Areni pentru ca să avem cel puțin 9 luni de antrenamente pe gheață ca și alte echipe din țară, cum ar fi cea de la Miercurea Ciuc;

☑️ o sală polivalentă care să fie folosită ca pe o  bază locală pentru echipele masculine și feminine de baschet, volei, tenis și handbal din oraș;

☑️ amenajare de trasee marcate pentru drumeții chiar în oraș sau lângă oraș în pădurile pe care le avem.

Aceasta este specialitatea mea și aici pot să aduc valoare, iar echipa Pro România Suceava are mai mulți specialiști și împreună putem aduce progresul Sucevei.

Totuși indiferent de rezultat mi-aș dori ca aceste idei să fie luate în considerare și după alegeri. Pentru că o viața sportivă  îndepărtează grijile, crește copii frumoși și sănătoși și noi avem nevoie de generații echilibrate care să facă față tuturor provocărilor din viața de zi cu zi.

De altfel sunt și inițiatorul minifotbal old boys pe un teren de fotbal pe care îl dețin. Șaisprezece echipe de oameni cu vârste de peste 35 de ani, majoritatea de la firmele din oraș se relaxează, socializează, concurează. Indirect, sprijin și antreprenoriatul sucevean prin intermediul acestui campionat de fotbal și aș putea să mă implic și mai mult în dezvoltarea relațiilor armonioase între oamenii de acasă, de aici, din Suceava.

Postează un comentariu