După primul val al pandemiei, la începutul verii, rețeaua de laboratoare medicale, Dorna Medical a realizat un studiu pe un număr de 4. 544 de persoane din județul Suceava.

Studiul a indicat că 22,73 % dintre locuitorii județului au anticorpi ai noului coronavirus. Un număr de 1035 de teste au fost pozitive, fapt care arată că persoanele respective au avut covid-19. Un număr de 3.519 persoane au avut rezultat negativ. 

Acest studiu realizat de Dorna Medical în județul Suceava oferă o imagine de ansamblu asupra procentului de populație care a avut deja virusul. Dorna Medical a efectuat toate testele în mod gratuit, iar rezultatele au fost oferite autorităților sanitare. Mai multe detalii aici: Statistica Dorna Medical.

Dar valul al doilea al pandemiei bate la ușă și de atunci și până acum managerii de la Dorna Medical s-au pregătit  și au devenit partener strategic în programul național de depistare Covid 19.

Compania Dorna Medical a deschis un laborator de Biologie Moleculară la Câmpulung Moldovenesc, în cadrul căruia a fost pus în funcțiune un aparat Real Time PCR pentru depistarea infecției cu noul coronavirus. Acolo vor fi testați pentru COVID-19 pacienții Spitalului Municipal, ai Spitalului de Psihiatrie, dar și din alte unități medicale.

Dorna Medical este prezentă de mult timp în Câmpulung Moldovenesc, dar acum am deschis un laborator de Biologie Moleculară, am considerat că aici e o zonă mai de mijloc a județului Suceava și a zonei de munte, în general. Aici am găsit înțelegere cu Primăria din Câmpulung Moldovenesc și cu primăriile limitrofe, care au achiziționat în perioada de criză pandemică aparate ultraperformante, am preluat în urma unei licitații aceste aparate, le-am așezat în circuitele corespunzătoare, adecvate unui laborator de Biologie Moleculară, dar pe lângă acestea, noi, compania Dorna Medical, am achiziționat multe alte echipamente de ultimă generație pentru a face funcțional acest laborator. În momentul de față avem o echipă calificată pentru a efectua această investigație, de PCR, iar în funcție de numărul de solicitări, vom mări capacitatea de funcționare a laboratorului și vom mai achiziționa și alte aparate”, a sublinitat Roman Boca, manager general Dorna Medical.

Primarul Câmpulungului, Mihăiță Negură, a declarat că Dorna Medical a achiziționat un extractor, care corelat cu lucrul în două schimburi va mări capacitatea de testare a laboratorului de biologie moleculară din Policlinică, la câteva sute de teste pe zi.

De la deschiderea laboratorului de biologie moleculară societatea Dorna Medical a achiziționat noi extractoare încât capacitatea de lucru a crescut la 1000 teste pe zi. Astfel au putut onora contracte noi pentru centre de dializă, spitale private, centre medicale din județele limitrofe Botoșani și Bistrița.

Se lucrează până la 12 noaptea, ne-a mărturisit doamna doctor Rodica Boca. Am preluat teste de la DSP Suceava, DSP Bistrița Năsăud, spitalele din Rădăuți, Gura Humorului, Câmpulung, de la cămine de bătrâni, fotbaliști, profesori, angajați IMM-URI, de la firme de transport, turism, industria alimentară etc. Din păcate, mulți din cei care au făcut boala în lunile martie, aprilie  nu mai au anticorpi, deci se pot reinfecta. Nici noi n-am știut cu ce ne luptăm, dar ne-am informat, am investit în aparatură, în softuri, în echipamente, în teste performante, de exemplu avem acum teste care determină concomitent mai mulți viruși gripa de tip A, gripa de tip B, Covid 19, virus respirator sincițial. Am investit în protecția centrelor noastre atât pentru pacienți cât și pentru angajați. Deși am recoltat mii de teste Covid din secreții nazofaringiene, nici o asistentă medicală implicată în recoltare, nu a contactat boala. Cei câțiva angajați care au făcut boala au luat acest virus, fiind contact cu persoane infectate din familiile lor, nu la locul de muncă. Credem că dacă respectăm câteva norme de igienă putem depăși împreună și valul 2 de îmbolnăviri cu SARS Cov -2, mai ales că noi acoperim și alte investigații medicale. Avem 4 laboratoare de analize medicale în județul Suceava, avem 26 de puncte de recoltare, avem laboratorul de biologie moleculară, 5 centre de imagistică, policlinica din Vatra Dornei, cabinete medicale în Suceava și Rădăuți, în total peste 100 de medici. Suntem singurii din Moldova care avem RMN de cord și de sân. Facem eforturi de a oferi standarde înalte medicale, dar oferim și avantaje financiare, așadar nu ezitați să ne contactați.”

Testul RT-PCR la Dorna Medical:

✅ Recoltare în toate Laboratoarele și Centrele de recoltare #DornaMedical.

✅ Buletinele de analize în limba engleză, pentru a fi prezentate autorităților solicitante din afara țării.

Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19, denumit ARN viral SARS CoV-2, utilizează metoda Real Time PCR = metoda gold standard de testare moleculară, care evidențiază virusul prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral

Tehnici de recoltare: exsudat nazofaringian și faringian.

✅ gamă complexă de analize medicale;

✅ standarde de excelență și calitate;

✅ specialiști cu înaltă calificare profesională;

✅ echipamente de laborator de ultimă generație;

✅ rezultate precise și rapide;

✅ accesarea rezultatelor on-line;

✅ măsuri stricte de igienă pentru siguranța pacienților.

Pentru detalii îi puteți contacta:

⭕️ LABORATOARE DORNA MEDICAL SUCEAVA

🌡💉SUCEAVA

Str. Universității, nr. 19 A

☎ 0230/ 524 322

🌡💉VATRA DORNEI

Str. Mihai Eminescu, nr. 28-30

☎ 0230/ 372 746

🌡💉 Puncte de recoltare în județul Suceava

🌡💉POLICLINICA INDUSTRIALA SUCEAVA

Str. Calea Unirii nr. 24

☎ 0728/987 441

🌡💉POLICLINICA CFR SUCEAVA

Str. N. Iorga nr. 9

☎ 0728/987 442

🌡💉GURA HUMORULUI

Str. B-dul Bucovina, nr. 37, sc. B, ap. 3

☎ 0230 233 145

🌡💉 CAMPULUNG MOLDOVENESC

Strada Dimitrie Cantemir, nr. 2 (în incinta Policlinicii Municipale din Câmpulung Moldovenesc, etaj 1, cam. 13)

☎ 0752/ 220 763

🌡💉 CAMPULUNG MOLDOVENESC

Str. Transilvaniei nr. 44 (Microclinica Dr. Piticar)

☎ 0728/ 956 920

🌡💉 RĂDĂUȚI

Str. Grănicerului, nr. 12

☎ 0230/ 561 555

🌡💉 RĂDĂUȚI

Str. Calea Bucovinei nr. 2C (in incinta Microclinicii Dr. Luchian)

☎ 0752/220 427

🌡💉 FĂLTICENI

Str. Sucevei, bl. II5, 🏬 Bloc Turn

☎ 0230/ 541 222

🌡💉 FĂLTICENI

Str. Mihai Eminescu, nr. 7 (în incinta Centrului de Imagistică Medicală – RMN)

☎ 0752/ 220 413

🌡💉 CAJVANA

☎ 0744/521 931

 

⭕️ LABORATOR DORNA MEDICAL BISTRIȚA

🌡💉Strada Gheorghe Șincai (fosta Poștă), nr. 28

☎ 0263/ 210 647

☎ 0726/ 370 338

🌡💉 PUNCTE DE RECOLTARE DORNA MEDICAL BISTRITA

BISTRITA

Str. Petre Ispirescu nr. 15 B

☎ 0263/235 806, 0725/926 581

BECLEAN

Str. Grigore Silasi, nr. A 40, Sc. I, Ap. 11

☎ 0263/ 340 299

NĂSĂUD

Str. Grănicerilor, nr. 10

☎ 0263/ 361 473

Suntem recunoscători că avem în Bucovina specialiști medicali care ne susțin în lupta cu această pandemie. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur! 

Postează un comentariu