fbpx

Municipiul Suceava va avea un nou viceprimar, în persoana Teodorei Munteanu, care a candidat la alegerile locale din partea alianței USR PLUS.

Ea a terminat pe locul 5 în confruntarea pentru funcția de primar, adunând 2.202 voturi. Dar combativitatea politică și determinarea de care a dat dovadă în evenimentele politice din ultimii ani au atras atenția primarului PNL Ion Lungu, care a decis să coopteze candidata USR PLUS pe postul de viceprimar. Teodora Munteanu, care deține și funcția de președinte al organizației județene USR Suceava, va face astfel echipă cu liberalul Lucian Harșovschi.

Oameni integri și competenți în funcții publice

Teodora Munteanu este inginer în industria alimentară și are o bogată experiență în coordonarea oamenilor și a resurselor. A urmat cursuri postuniversitare la Universitatea Suceava, a predat la Colegiul de Industrie Alimentară și este auditor în domeniul calității.

În viitorul Consiliu Local, distribuția mandatelor va fi următoarea : 9 reprezentanți PNL, 5 PSD, 4 PMP, 3 USR PLUS și 2 Pro România.

În ultima perioadă, alianța USR-PLUS s-a remarcat atât prin consecvența cu care a urmărit proiectele proprii de dezvoltare a localităților, cât și prin criticile bine fundamentate la adresa autorităților.

Potrivit Teodorei Munteanu, toate aceste luări de poziție au fost facilitate de valoarea echipei proprii, „cu oameni integri și competenți în rândurile noastre, alianța fiind pregătită să le ofere sucevenilor – din municipiu, dar și din întreg județul – o alternativă viabilă, după 30 de ani de bâjbâială politică”.  

Având în vedere vremurile pe care le trăim, a remarcat că pandemia de coronavirus a determinat căderea județului Suceava nu numai medical, economic și social, ci și la nivelul percepției cetățenilor.

Tocmai de aceea, susține ea, Suceava trebuie reașezată pe harta României: „Suntem regiunea care a plătit cel mai greu tribut, în pierderi de vieți, în această pandemie. Suceava merită explicații, Suceava merită transparență.

Sucevenii trebuie să-și dorească să rămână în Suceava

Originară din orașul în care urmează să dețină funcția de viceprimar, Teodora Munteanu spune că abilitatea de a lucra în echipă este una dintre principalele ei calități, fapt ce a determinat-o să se implice și în activitățile politice.

Pur și simplu nu a mai putut răbda să vadă că deciziile care privesc comunitatea sunt luate de „tot felul de oportuniști și ariviști”. Ea își amintește că printre propunerile pe care le-a făcut conducerii Primăriei se numără mutarea autogării din centrul municipiului și amenajarea malurilor râului Suceava, adică proiecte care încep să prindă contur.

O altă propunere ar fi construirea unui mall administrativ unde să existe locuri de parcare, iar clădirea să aibă și spații comerciale și sedii de instituții. Liderul USR Suceava susține că un asemenea proiect poate fi realizat cu fonduri europene.

În ceea ce privește dezvoltarea orașului pe care îl va conduce din fotoliul de viceprimar, Munteanu afirmă că principalul obiectiv este să-i faci pe locuitori să dorească să rămână: „Pentru asta trebuie să le asiguri educație de calitate pentru copii, sănătate, cartiere prietenoase, administrație transparentă și în slujba cetățeanului. Trebuie să cauți investitori pentru că îți creează locuri de muncă”. 

Este adepta ideii că Primăria Suceava trebuie să se întoarcă la oameni și la nevoile lor reale, că un oraș se dezvoltă sănătos doar dacă edilii nu au cercuri de interese meschine în jurul lor și ascultă vocea cetățenilor pe care îi reprezintă.  

Educație pentru toți, servicii medicale de calitate și economie sănătoasă – principalele promisiuni ale Teodorei Munteanu

Printre obiectivele Teodorei Munteanu și a Alianței USR PLUS în Suceava se numără:

  1. Asigurarea accesului la educaţie şi la servicii medicale la standarde înalte de calitate
  2. Asigurarea unui mediu de afaceri prietenos pentru atragerea investitorilor care  creaza locuri de muncă bine plătite
  3. Protejarea şi conservarea patrimoniului şi a mediului înconjurător
  4. Digitalizarea și inovarea administrației locale

Mergem la Primărie să păstrăm ceea ce este bun și să impunem respectarea legilor. Împreună cu cetăţenii vom reuşi!” este promisiunea Teodorei Munteanu.

Alianța USR PLUS a organizat alegerile pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Cei 163 de delegați, desemnați anterior prin votul membrilor filialelor din județul Suceava, au stabilit ierarhia finală.

La Senat primele locuri sunt ocupate de GHEORGHIȚĂ MÎNDRUȚĂ, DANIEL POPESCU și ȘTEFAN CLOPOTARI, iar la Camera Deputaților de RADU CIORNEI, LORENA BUBURUZAN, ADRIAN REY și MIRCEA VACARIUC.

Postează un comentariu