Pentru că se apropie iarnă și mașina are nevoie de o adaptare la sezonul rece, am stat de vorbă cu echipa Fido Wash&go din Scheia Suceava, spălătorie auto, cosmetica auto, vulcanizare, service auto, magazin piese auto, clima service/ încărcări cu freon, stand direcție /frânare, ozon maker.

Cu siguranță șoferii cu experiență le cunosc, dar nu strică să facem un refresh.

Una dintre cele mai solicitate piese auto, pe timpul iernii, este bateria. La temperatură scăzută, pornirea motorului solicită de 3 ori mai mult curent decât pe timp de vară, ceea ce înseamnă că ai nevoie de o baterie de bună calitate. Nu contează atât tipul de ulei, vâscozitatea lui și alte detalii, ci contează să ai o baterie perfectă.

Recomandarea noastră  pentru baterii auto :

5 ANI GARANŢIE este angajamentul pe care MACHT SILVER îl ia în faţa clienţilor săi, oferind avantaje tehnice incontestabile.

Bateriile MACHT sunt un produs al ştiinţei şi cercetării, al provocărilor tehnice şi a multor ani de dedicare. Echipa noastră de cercetare şi dezvoltare lucrează permanent pentru a satisface cerinţele de ultimă oră ale tehnologiei auto: mai multă putere, mai multă siguranţă, durată de viaţă mai lungă!

Motoarele diesel sunt diferite și au o serie de reguli în plus în ceea ce privește bateria. Spre exemplu, este bine să ții cont de avertizorul care spune că bujiile sunt incandescente și să nu începi pornirea mașinii până cand acest avertizor nu se stinge. În caz contrar, riști să uzezi bateria destul de mult.

Indiferent ce ai face, pe perioada iernii, ștergătoarele de parbriz sunt adevărate victime ale gheții. Este bine să te asiguri că nu ai ștergătoarele blocate, deoarece în caz contrar, poți distruge motorul electric. Atunci când pornești ștergătoarele, motorul electric stă sub tensiune, fiind activat.

Dacă ștergătoarele nu pot fi mișcate, acesta va forța ștergătoarele până în momentul în care se poate strica. Trebuie să te asiguri că lamelele nu sunt lipite de geam, că pe parbriz nu există zone tăioase de gheață și că materialul din care sunt construite lamelele este flexibil.

Antigelul joacă un rol foarte important pe perioada iernii, deoarece nu lasă fluidele să înghețe. Verifică densitatea acestui lichid și în cazul în care nu este cea potrivită, completează până totul este ok.

Instalația de climatizare este foarte importantă pe timp de iarnă, însă trebuie sa fie folosită cu foarte mare atenție, deoarece poate să ducă la consumul foarte rapid al bateriei.

Sfaturi de la Fido wash&Go, specialist auto:

  • Asigură-te că ai tot timpul combustibil în rezervor, în așa fel încât să te poți încălzi în eventualitatea unor blocaje și să ai benzină pentru a-ți continua drumul după ce aceste blocaje încetează.
  • Sporește atenția în momentul în care circuli pe poduri, în păduri sau prin sate. Este bine să circuli încet în aceste zone, deoarece orice factor extern poate să ducă la dezechilibru, de la o bucățică de gheață, până la vânt.
  • Adaptează viteza de rulare la condițiile de drum. Regula principală este aceea de a folosi o viteză care să îti permită să oprești în siguranță, indiferent de ceea ce se întâmplă.
  • Folosește cât mai mult frâna de motor. Sistemul de frânare nu trebuie să fie acționat brusc, deoarece poate să apară fenomenul de derapaj. Dacă vrei să fii în siguranță pe timp de iarnă, la volan, este bine să folosești frâna de motor.
  • Păstrează o distanță suficient de mare față de conducatorul din fața ta pentru a evita să-l lovești în caz de patinare.
  • Înlocuiește cauciucurile de vară cu cele de iarnă.

Partea bună este că la FIDO WASH & GO găsești specialiști și prețuri corecte la o gamă diversificată de piese și accesorii auto. ,,Îmbunătățim permanent produsele noastre în stoc, cu scopul de a oferi cea mai bună alegere pentru mașina ta”, ne-a transmis managerul firmei, Lucian Croitor. Pentru mai multe detalii vizitează-i la sediul din Suceava, Șcheia, str. Humorului 101, unde poți spăla mașina cât timp stai de vorbă cu consilierii auto.

Fii fără grijă, Fido Wash&Go curăță mașinile, nu și buzunarele. Drumuri bune să ai!

Postează un comentariu