Cum e să stai 12 zile în spital, cu coronavirus? Ei bine, din nefericire sunt mulți oameni care știu cum e.

 Dar cel mai important este faptul că la Spitalul Județean Suceava cadrele medicale fac eforturi până la epuizare pentru ca să depășim această pandemie.

Mai jos găsești povestea managerul Cristian Pamparău de la Ecoplant Suceava. Suntem recunoscători că ne-a împărtășit din experiența personală în lupta cu acest virus. Ceea ce a vrut să ne transmită în principal este faptul că nu a fost singur.  Cadrele medicale de la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou Suceava devin îngeri și luptă cot la cot cu noi. Recunoștință.

Sunt administratorul firmei Ecoplant Suceava. 

Primul val al pandemiei ne-a prins în plină activitate, primăvara. Am lucrat la capacitate maximă pentru că era plin sezon pentru culturile agricole. Am fost nevoiți să ieșim în mai multe orașe din țară. Livram in județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamt, Vaslui, și Bacău precum și în alte zone.

Cu toate acestea, nici un angajat nu s-a îmbolnăvit de Covid 19 în această primăvară. Am luat toate măsurile de siguranță și am depășit cu bine acea perioadă dificilă. Totuși, acum la începutul celui de-al doilea val s-a întâmplat neprevăzutul. Au început primele simptome. Răceală și temperatură. Am ezitat la început să merg la spital.

Am chemat salvarea de trei ori și după scăderea oxigenului în sânge am știut că trebuie să merg pe mâna specialiștilor medicali. Nici cadrele medicale nu au insistat să merg din start la spital. Au venit, m-au monitorizat, au sperat să am o formă ușoară și să mă tratez acasă în izolare. Dar nu a fost așa. Am devenit un caz covid mediu spre sever. Povestea mea de tratament la Spitalul Județean a început ca la carte.

Analize și tratament adaptat evoluției mele. Cadre medicale dedicate și nu o spun acum ca să le perii. Nu am avut salon de VIP. Puteam să plec la un spital din țară, dar aici la Suceava m-am simțit în siguranță.

Am ținut să spun și altora că la noi la Suceava se fac eforturi de către cadrele medicale. Am avut alături un personal medical dedicat care nu cerea nimic în schimb decât să ne facem bine. Am un jurnal cu tratamentul care mi s-a administrat. Am întrebat și mi s-a explicat. Am simțit cum mă fac bine și am continuat tratamentul acordat până la sfârșit. Am fost tratat ca toți ceilalți pacienți. 

Totul este decent și, cel mai important, sigur la spital. Nu este hotel, este un mediu steril unde oamenii vin bolnavi și cei mai mulți se întorc sănătoși acasă. Cu doamna doctor de la infecțioase, Loredana Corodescu, am colaborat foarte bine. O consider „pansamentul sufletului meu”, alături de toți colegii : asistente, infirmiere, colege precum doctor Terteliu Monica  sau doctor Alina Mihailiuc.

Pentru mine, salonul 13 a fost cu noroc. Dar nu e numai soarta. E dedicarea cadrelor medicale. Mi-ar fi plăcut să nu văd la final atâta oboseală pe chipul lor. După 12 zile am ieșit din spital cu test negativ covid 19.

Acum, când teama a dispărut, pot să îndemn fără nici o reținere să mergeți la spital atunci când simptomele se agravează. Aveți încredere în cadrele noastre medicale și în condițiile oferite de spitalul județean Suceava. Mulțumesc acestora pentru îngrijirea care mi s-a acordat și mulțumesc familiei pentru susținere, în special soției mele Antigona Pomparău care mi-a fost alături. Singura recompensă pe care am putut să le- o oferim drept mulțumire a fost un coș cu flori din grădina noastră. Ne-am bucurat să aducem printr-un gest simplu căldura de afară a florilor de toamnă.

M-am întors și ne continuăm activitatea cu și mai mare energie. Mi-am schimbat atitudinea față de viață. Să apreciem ceea ce avem și să aducem recunoștință celor care practică mai mult decăt o meserie.

Este atâta nevoie de a ne opri un moment și de a privi în jurul nostru. Semeni de-ai noștri care trec prin momente grele, unii chiar prăbușiți fără vreo urmă de speranță au nevoie de ajutorul nostru. Și îl primesc aici la noi la Suceava. Aveți încredere în profesionalismul cadrelor medicale care luptă alături de noi cu acest virus.Vă îndemn și pe voi să fiți atenți la cei din jur. Începând cu distanțarea și purtarea măștilor pentru a preveni ca să aglomerăm spitalele, pentru ca sistemul medical să nu fie aglomerat. În rest, ei chiar sunt pregătiți să ne vindece. Pentru că această boală chiar există.”

Semnat, un pacient mulțumit de la salonul 13, Spitalul Județean Sfântul Ioan Suceava.

Postează un comentariu