Om de afaceri performant și politician pragmatic – așa l-am putea caracteriza pe deputatul PNL rădăuțean Dumitru Mihalescul. Militând pentru „un mediu de afaceri prietenos”, actualul mandat este primul de când a intrat în politică, dar prezența lui în Parlament s-a făcut remarcată atât prin proiectele depuse de-a lungul timpului, cât și prin pozițiile ferme adoptate, atunci când a fost cazul.

Face politică din anul 2004, iar în prezent este vicepreședinte în Biroul Politic Judetean PNL Suceava, vicepreședinte al Comisiei pentru politică economică, vicepreședinte al grupului de prietenie româno-coreean, vicepreședinte al grupului de prietenie cu Republica Sudan și președinte al Grupului de Rugăciune Ecumenic din Parlamentul României.

Motivat de experiența acumulată în ani, ca reprezentant și coordonator Service în cadrul Arctic SA, ambiția, perseverența și dorința de a dezvolta ceva prin propriile puteri, rădăuțeanul Dumitru Mihalescul a reușit cu succes sa aducă un plus valoare comunității prin fondarea unui business cu o istorie de 25 de ani, care pune Radăuțiul pe harta distribuției de electronice și electrocasnice din România.

Marelvi, una dintre cele mai importante firme de profil din țară, oferă facilități și locuri de muncă atractive pentru membrii comunității, fiind de asemenea un important contribuabil la bugetul local și la bugetul de stat. Mai multe despre activitatea antreprenorială a acestuia regăsiți aici: Dumitru Mihalescul, succes în afaceri și în politică.

„Nu am intrat în politică pentru a câștiga nu știu ce foloase, ci pentru a rezolva problemele oamenilor. Echipa PNL de la Suceava aflată sub conducerea lui Gheorghe Flutur s-a adaptat vremurilor actuale și a realizat multe investiții care pot fi finalizate sub guvernarea PNL. Începând cu primarii, continuând cu guvernul putem implementa ce ne-am propus. Unul dintre proiectele mele politice este primarul actual în funcție de la Rădăuți, Bogdan Loghin. Părerea mea personală că schimbarea trebuie făcută de jos în sus și că tinerilor trebuie să le acordăm o șansă. Noi în Rădăuți am reușit. Am implicat tinerii în organizația noastră.

Am venit cu o altfel de abordare la Rădăuți și am avut tot sprijinul Consiliului Județean Suceava. E nevoie de susținere națională ca să ducem proiectele la bun sfârșit. În Parlamentul României am susținut constant proiectele de investiții pentru regiunea noastră, chiar dacă nu a fost ușor, lovindu-mă mereu de opoziția PSD. Ne dorim să menținem Bucovina la loc de frunte pe harta țării. Vă sfătuiesc să veniți la vot și să ne susțineți implicarea în dezvoltarea României. În următorii 4 ani, ne-am angajat să dezvoltăm nu numai municipiul Rădăuți, ci toată Bucovina, iar faptele noastre din ultimul an ne dau credibilitate că ceea ne propunem devine realitate.”

În acest sens, Dumitru Mihalescul a subliniat faptul că prin efortul comun al echipei PNL din Suceava și al Guvernului Orban toate proiectele majore de investiții prind viață în Bucovina:

În câteva zile se va inaugura varianta ocolitoare a municipiului Rădăuți, fiind primul oraș din România care va avea o șosea de centură inelară. Din anul 2016, de când sucevenii mi-au acordat încrederea și m-au mandatat să-i reprezint în Parlament m-am luptat continuu să țin viu acest proiect de investiții, ca lucrările să se deruleze rapid, iar oamenii să poată circula rapid și în condiții de siguranță.”

Este cunoscut faptul că Dumitru Mihalescul se numără printre cei mai puternici susținători ai familiei și a demonstrat prin proiectele sale legislative că sprijinul pentru familii și pentru copii trebuie să fie o prioritate națională:

Am mai reușit în timpul mandatului de deputat, în ciuda opoziției constante a PSD din perioada 2017-2019, să contribui la dublarea alocației de stat pentru copii, din anul 2019. De asemenea, tot grație unui proiect promovat de mine, alocațiile de stat pentru copii se indexează, în fiecare an, de la 1 ianuarie, cu rata inflației din anul precedent. Pentru că tinerii și copiii au stat mereu în atenția mea, am propus dublarea alocărilor financiar pentru tineret și sport în Legea bugetului de stat pentru anul 2019. Copiii și familiile cu copii au dreptul la o viață decentă, iar statul trebuie să se implice și să-i ajute.

Dumitru Mihalescu a reușit, de asemenea, alături de alți deputați PNL să elimine taxele și impozitele introduse de PSD: supra-acciza la carburanți de la 1 ianuarie 2020, supra-impozitarea contractelor de muncă part-time și toate taxele toxice introduse de PSD prin Ordonanța de urgență nr.114/2018: taxa pe comunicații, taxa pe energie, taxa pe creditele bancare.

Fiind un om cu o puternică credință în Dumnezeu, deputatul Mihalescul s-a implicat puternic în organizarea Conferinţei internaţionale „Unitate Naţională în identitate creştină”, unde și-a propus și a reușit să convingă parlamentarii români de la toate partidele politice să treacă peste orgoliile politice şi dezbateri sterile şi să colaboreze eficient atunci când în joc sunt interesele țării.

Dumitru Mihalescul are în continuare peste 50 de proiecte legisltive în dezbaterea Parlamentului și alte proiecte în elaborare, care urmăresc îmbunătățirea vieții oamenilor, motiv pentru care își dorește să ducă proiectele până la capăt:

„Am sprijinit și voi continua să sprijin activități care susțin principii sănătoase în comunitate și îmi doresc să continui ce am început, mai ales că am lăsat afacerea pe mâna familiei, urmând ca eu să-mi dedic tot timpul proiectelor care aduc valoare în Bucovina și bunăstare în casele oamenilor. Succesul administrației liberale din Suceava este datorat întregii echipe PNL, iar asta îmi dă satisfacție. Cred că ceea ce îmi dă putere și credință este încrederea uriașă pe care mi-au dat-o și continuă să mi-o acorde sucevenii, precum și dorința mea puternică de a demonstra oamenilor că și în în Bucovina se poate să avem dezvoltare, școli bune, spitale dotate, autostrăzi și drumuri bune.”

Postează un comentariu