Cătălin Nechifor-candidat pentru camera deputaților, Parlamentul României din partea Pro România Suceava

  • Doctorand (2013 – prezent) în cadrul Academiei de Studii Economice – Dezvoltare regională
  • Deputat (2016 – prezent), membru al Parlamentului României, Membru al Parlamentului European (2007-2008)
  • Președintele Consiliului Județean Suceava (2012 – 2016)
  • Specialist în administrație publică

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, care candidează pentru un nou mandat de pe prima poziție, a anunțat o serie de măsuri menite să impulsioneze domeniul economic, greu încercat în acest an din cauza pandemiei.

El a trecut în revistă principalele măsuri economice și sociale, specificând că „o țară cu șomeri, o țară în care nu au viitorul asigurat este o țară compromisă. O țară fără educație, fără sănătate și fără locuri de muncă este o catastrofă”:

  • Venitul minim de criză (2.000 lei lunar pentru persoanele singure, 1.500 lei lunar pentru fiecare membru al familiei, fără să poată fi depășită suma de 4.500 lei/lună pentru o familie) se va acorda prin plata de către stat a diferenței dintre veniturile realizate și nivelul garantat menționat, se acordă jumătate în bani și jumătate în tichete valorice pentru produse alimentare și sanitare de strictă necesitate.
  • Reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare și pentru serviciile din HORECA.
  • Anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri : impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative.
  • Statul va acoperi 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități.
  • Amânarea pentru anul 2022 a ratelor aferente finanțărilor la bănci și IFN-uri și prelungirea maturității cu perioada de grație.
Catalin Nechifor

Eliminarea impozitului pe profit în industria HORECA

În ceea ce privește domeniul HORECA, viziunea Pro România are legătură cu mulți investitori din județul Suceava.

Ne-am propus în programul de guvernare să acordăm un sprijin concret pentru acest sector, sprijin concretizat prin eliminarea impozitului pe profit, prin eliminarea impozitelor specifice, precum și subvenționarea cu 50% a chiriilor din bugetul de stat. În trimestrul doi al anului, numărul angajaților din acest sector a scăzut cu tocmai 60%, mai exact, 6 din 10 angajați și-au pierdut locul de muncă. Reprezentanții acestei industrii estimează că 60% dintre întreprinderi vor dispărea până la sfârșitul anului” afirmă Nechifor.

Program Național de Testare COVID pentru toți românii

Referitor la programul de sănătate publică, Nechifor a evidențiat promovarea unui Program Național de Testare COVID a tuturor românilor, cu decontarea testelor de către stat. 

Vom înființa Centrul Național de Plasmă Convalescentă, vom încuraja și motiva românii care s-au vindecat de COVID să doneze sânge și vom iniția un Program Național de Imunizare pasivă împotriva COVID prin administrarea de anticorpi de la persoanele care s-au vindecat” a concluzionat el.

Postează un comentariu