Cătălin Nechifor-candidat pentru camera deputaților, Parlamentul României din partea Pro România Suceava

  • Doctorand (2013 – prezent) în cadrul Academiei de Studii Economice – Dezvoltare regională
  • Deputat (2016 – prezent), membru al Parlamentului României, Membru al Parlamentului European (2007-2008)
  • Președintele Consiliului Județean Suceava (2012 – 2016)
  • Specialist în administrație publică

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, care candidează pentru un nou mandat de pe prima poziție, a anunțat o serie de măsuri menite să impulsioneze domeniul economic, greu încercat în acest an din cauza pandemiei.

El a trecut în revistă principalele măsuri economice și sociale, specificând că „o țară cu șomeri, o țară în care nu au viitorul asigurat este o țară compromisă. O țară fără educație, fără sănătate și fără locuri de muncă este o catastrofă”:

  • Venitul minim de criză (2.000 lei lunar pentru persoanele singure, 1.500 lei lunar pentru fiecare membru al familiei, fără să poată fi depășită suma de 4.500 lei/lună pentru o familie) se va acorda prin plata de către stat a diferenței dintre veniturile realizate și nivelul garantat menționat, se acordă jumătate în bani și jumătate în tichete valorice pentru produse alimentare și sanitare de strictă necesitate.
  • Reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole și alimentare și pentru serviciile din HORECA.
  • Anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri : impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative.
  • Statul va acoperi 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități.
  • Amânarea pentru anul 2022 a ratelor aferente finanțărilor la bănci și IFN-uri și prelungirea maturității cu perioada de grație.

În ceea ce privește domeniul HORECA, viziunea Pro România are legătură cu mulți investitori din județul Suceava.

Ne-am propus în programul de guvernare să acordăm un sprijin concret pentru acest sector, sprijin concretizat prin eliminarea impozitului pe profit, prin eliminarea impozitelor specifice, precum și subvenționarea cu 50% a chiriilor din bugetul de stat. În trimestrul doi al anului, numărul angajaților din acest sector a scăzut cu tocmai 60%, mai exact, 6 din 10 angajați și-au pierdut locul de muncă. Reprezentanții acestei industrii estimează că 60% dintre întreprinderi vor dispărea până la sfârșitul anului” afirmă Nechifor.

Referitor la programul de sănătate publică, Nechifor a evidențiat promovarea unui Program Național de Testare COVID a tuturor românilor, cu decontarea testelor de către stat. 

Vom înființa Centrul Național de Plasmă Convalescentă, vom încuraja și motiva românii care s-au vindecat de COVID să doneze sânge și vom iniția un Program Național de Imunizare pasivă împotriva COVID prin administrarea de anticorpi de la persoanele care s-au vindecat” a concluzionat el.

Postează un comentariu