fbpx

Ilie Cristian Timoficiuc, voluntar Rescue 4×4: “Era în grădina bunicului, ascuns într-o magazie cu fân, speriat și înfometat. Prima lui solicitare a fost să nu îl ducem acasă, oriunde l-am duce, să nu îl ducem acasă”.

Ne-a atras atenția aces caz. În primul rând pentru că Ilie Cristian Timoficiuc este din Suceava, manager la firma de termopane Tim Group și pentru că i-am urmărit implicarea în comunitatea de mai multe ori. În prezent este consilier local la primăria Suceava. Dar dincolo de funcțiile pe care le îndeplinește în comunitate, astăzi vrem să vorbim despre implicarea acestuia în organizații de voluntariat.

Ilie Cristian Timoficiuc este voluntar Rescue 4*4

Cine este această organizație?

Ce este Rescue 4x4?

Rescue 4×4 este un serviciu public gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență.

În același timp, Rescue 4×4 este o platformă de sine stătătoare ce dorește să îi pună în legatură pe cei ce au avea nevoie de asistență cu comunitatea pasionaților de off-road din România.
Membrii Rescue 4×4 sunt înscriși voluntar în sistem, așadar platforma nu asigură un timp de raspuns din partea acestora sau intervenția acestora.
Platforma nu este un înlocuitor al instituțiilor dedicate situațiilor de urgență sau 112. Încurajăm apelerea 112 în cazul în care incidentul este urgent, sunt victime sau exista riscuri iminente.

Rescue 4×4 a căpătat personalitate juridică în martie 2017 prin înființarea Asociației Salvatorilor Voluntari 4×4 prin coroborarea inițiativei fondatorului platformei Rescue4x4.ro și a membrilor cofondatori ai asociației.

Membrii fondatori ai asociației sunt:
  – Mihai Tuhari – președinte
  – Paul Dorneanu
  – Constantin Brașoveanu
  – George Florea
  – Alexandru Gheorghiu

Cum funcționează?

În momentul în care un incident este raportat pe site, membrii ce se află în zona incidentului sunt automat notificați prin SMS și email.
În același timp, incidentul este publicat în mod automat pe pagina de Facebook Rescue 4×4.

Noutatea este faptul că acum Rescue 4*4 are filială și la Suceava. Sunt deja 30 de membri la Suceava, printre care promotori Cristian Ilie Timoficiuc și Sumovschi Dan.

Vreau sa ofer ajutor. Ce fac?

Iți creezi un cont aici. După completarea formularului vei primi un email pentru validarea și activarea contului tău.
Odată activat contul, te poți autentifica și îți poți schimba detaliile și setările pentru notificări SMS și email.
De asemenea, dacă nu ești disponibil pentru o perioadă, poți seta disponibilitate din contul tau.
Întreg conceptul este bazat pe voluntariat și pasiune, așadar este interzis ca membrii să aibă pretenții materiale din partea celui ajutat în cadrul unei intervenții. Pretenția financiară atrage automat excluderea din sistem.
Intervenția se face pe propria răspundere iar incidentul trebuie analizat înainte și în funcție de dotările mașinii.

Ajutor de la Rescue 4*4 oriunde este nevoie

Voluntarii din toate orașele fac eforturi comune pentru a veni în sprijinul cazurilor de urgență. Cum a fost acest caz de la Piatra Neamț.

Dispariția unui băiat de 10 ani din Neamț a scos la lumină o poveste tulburătoare. Copilul nu a mai fost văzut de părinți de miercuri, la prânz. Iar familia a dat alarma joi dimineață, când au și început căutări disperate.

 Cel mic a fost găsit joi seară. Însă bucuria nu a ținut mult. Salvatorii au aflat că băiatul a plecat de acasă de teama tatălui, care l-ar fi bătut.(sursa ProTv)

In data de 15 noiembrie 2020 , comunitatea a anunțat că a depășit 1000 de incidente rezolvate. Îi felicităm și noi și ne bucurăm că punem și noi umărul la mediatizarea acestor exemple de bună practică.

https://www.rescue4x4.ro/incidente/harta
https://www.rescue4x4.ro/
https://www.asv4x4.ro/
Rescue 4×4 – Asociația Salvatorilor Voluntari 4×4 este serviciul public comunitar gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență.

Bucowina Plus salută cu respect acțiunile Rescue 4*4

 

Postează un comentariu