A trecut un an de când Suceava a fost numită Lombardia României. Un an de când sucevenii au început să se mobilizeze și să pună umărul la sănătatea comunității. Un an de când medicii suceveni ne-au arătat mai tare decât niciodată că pentru ei sănătatea noastră e pe primul loc. 

Sigur, medicii suceveni nu au fost singurii. Întreg personalul medical din România a dat dovadă de curaj și devotament și, drept urmare, oamenii au încercat să-i răsplătească așa cum au știut mai bine: cu dansuri, cântece, mulțumiri, mâncare și tot felul de donații. 

E clar că medicii nu au fost singuri, iar pandemia nu a scos doar ce e rău din oameni, așa cum mai spun gurile rele. 

A scos și acea parte care tânjește după comunitate, care pune preț pe binele celuilalt și care are în natura sa să facă bine. 

Da, atunci a fost datoria noastră să le mulțumim și să-i răsplătim pe cei care au fost în prima linie a luptei cu pandemia. 

Azi, când Suceava este zona verde a României, orașul sigur și cu cea mai mică rată de infectări la mia de locuitori, mulțumirile noastre sunt mai mari. 

Acum, e rândul nostru să dăm medicilor medicamente…pentru suflet. Asta face și cea mai nouă inițiativă a Teatrului „Matei Vișniec” Suceava. Oferă medicilor un pansament, un moment de relaxare și de voie bună. 

Pe lângă efortul tuturor cetățenilor acestui județ, un merit remarcabil îl au cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cele care au dus pe umerii lor tot greul acestor vremuri.

În semn de recunoștință față de implicarea și devotamentul lor pentru ca noi, sucevenii, să revenim cât mai curând la normalitate, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” va oferi, exclusiv cadrelor medicale, cel mai iubit spectacol pus în scenă de actorii suceveni: PiSiCi, în regia lui Bobo Burlăcianu, în data de 24 aprilie. Intrarea este liberă pentru salariații Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Este un gest mult prea mic din partea noastră față de ceea ce am primit în schimb de mai bine de un an de zile.  

Mulțumim, Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava!

Așa cum știi deja, Bucowina Plus susține inițiativele care sunt îndreptate către comunitate. Suntem aici să punem umărul la evoluția comunității sucevene și să-ți facem cunoscute faptele de bine și oamenii care sunt un exemplu.

Intră pe site-ul nostru, la rubrica Comunitate și află care sunt plusurile din Bucovina și din țară pe care trebuie să le știi. 

 

Postează un comentariu