În România, Suceava, în inima Bucovinei, s-a dat startul unui eveniment pentru a ajuta și persoanele mai puțin favorizate.

Organizatorii au îmbrațișat cu drag ideea de a sprijini copiii fără posibilități materiale. O mare parte dintre bucovineni au făcut acte de caritate pe parcursul a 5 zile, fie atleți de performanță, elevi sau simpli locuitori ai zonei. 

Aceste mici gesturi sunt un mare sprijin pentru copii și sunt evenimente care merită distribuite, sprijinite și scoase în evidență.

La European Miles, mii de oameni au alergat pentru un singur scop, acela de a face bine. Între 1-5 iunie, doritorii de a împărtăși puțin din bunătatea lor au fost așteptați să facă acte de caritate. Ei au donat ,,mile” alergate pentru ONG-uri.

European Miles este o inițiativă susținută de programul Erasmus + Sport al Comisiei Europene și este coordonată de ISCA în cadrul campaniei NowWeMOVE.

European Miles a fost un eveniment gratuit. Scopul principal a fost acela de a celebra distracția de a alerga din nou în ritmul propriu. Fie că este vorba de mers pe jos sau alergare pentru o milă, participanții au fost așteptați la mișcare.

Pentru noi oamenii, este foarte important să știm că ne putem baza pe cei din jurul nostru.

Anul acest nu mai puțin de 9 țări au decis să participe la eveniment. Deși au aleargat în locații diferite, scopul a fost unul singur. De a face bine prin milele donate. Printre țările participante se numără: Bulgaria, Estonia, Franța, Italia, Letonia, Moldova, România, Serbia și Spania.

Doar împreună vom face lumea copiilor mai luminată

Toate ,,milele” alergate în România, în cadrul acestui proiect au fost donate pe site-ul www.europeanmile.com pentru susținerea programelor sociale din cadrul Salvați Copiii Suceava.

Acesta este un ONG care încearcă să aducă zâmbete pe chipurile copiilor ori de câte ori este posibil. Cu toții suntem responsabili să facem tot ce ne stă în putință pentru a le oferi acestor copii o șansă spre mai bine.

Copiii României au nevoie ca fiecare dintre noi să fie puțin mai buni și puțin mai empatici. Cu puținul de la fiecare, putem scrie o poveste frumoasă pentru viața acestor tineri.

Organizația nonguvernamentală își propune să îi educe pe tinerii cu mai puține șanse. Totodată, din grijă pentru copii, ei își doresc să facă cunoscute drepturile copiilor și accesul pe cât posibil la ele. 

European Miles: Într-un singur pas alergător pentru zâmbete de copii

Anul 2020 a fost unul plin de restricții și interdicții în ceea ce privește mișcarea. European Miles a adus puțină normalitate și bucuria de a te întâlni cu oamenii, de a socializa și de a lupta împreună pentru un singur țel, cel de a aduce mii de zâmbete pe fețe de copii.

Cei mai mulți dintre europeni aleg să se relaxeze prin alergat sau mers pe jos. Se estimează că aproximativ 50 de milioane de europeni aleargă regulat și mulți alții se bucură de mers pe jos. De ce să nu facem o faptă bună împărtășind mile și donându-le pentru o cauză comună?

Indiferent de statut, oamenii se pot alătura unuia dintre evenimentele fizice sau virtuale ale milei europene sau pot dona milele în sprijinul unor inițiative sportive sau de activitate fizică selectate.

Fiecare cetățean al comunității a fost invitat să-și atingă ,,mila” proprie și să doneze după posibilități. 

Programul de desfășurare a evenimentelor European Miles a fost:

1 iunie – Sala de atletism a CSM Suceava, ora 10.00. La acest eveniment au participat și foști atleți ai CSȘ, LPS și CSM Suceava care au prezentat tinerilor sportivi medaliile și trofeele câștigate de-a lungul timpului pentru Suceava și România. – 120 participanți

1 iunie – Școala Gimnazială Petru Comărnescu Gura Humorului – ascensiune  pe Piatra Șoimului – 60 participanți

1 iunie – Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Petru Rareș Fălticeni – 60 participanți

4 iunie – Colegiul Militar Ștefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc – 120 participanți

4 iunie – Școala Gimnazială Ion Ghica Iași – 60 participanți

5 iunie – Penitenciarul Botoșani – 50 deținuți de la regimul deschis

5 iunie – Școala Gimnazială Mitocu Dragomirnei – 100 participanți

5 iunie – Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Oltenița – 60 participanți

5 iunie – Școala Gimnazială Putna – 130 participanți.

5 iunie – Cursa Prieteniei – 10 alergători de anduranță au parcurs traseul marcat al Via Transilvanica pe ruta Mănăstirea Putna- Sucevița-Vatra Moldoviței.

6 iunie – Chișinău, Republica Moldova – 60 persoane însoțite de patrupedele lor au alergat 1 milă în cadrul Dog Mile.

Toți participanții au primit tricouri personalizate și certificate de participare din partea organizatorilor și partenerilor evenimentului.

Postează un comentariu