Contribuitor: Ioana Dochia, profesor la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava și la Școala Gimnazială numărul 3.

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copiilor, am considerat oportună continuarea sub o altă formă a proiectului I Am Smart Education, proiect desfășurat anul trecut cu ocazia acestei zile, în care copii și-au transpus emoțiile, sentimentele, trăirile în desene ce s-au trimis și centralizat în mediul online dat fiind contextul pandemic.

Anul acesta, cu sprijinul conducerii inspectoratului școlar, respectiv a domnului Grigore Bocanci și a domnilor inspector general adjunct Ioan Puiu și  Anton Ciprian, care m-au consiliat și îndrumat în vederea unei bune desfășurări a evenimentului care a avut loc în școlile din județul Suceava, am organizat alături de colegii mei același proiect I am Smart Education sub formă unui KidsFest.

În cadrul evenimentului, atât în școala organizatoare cât și în toate celelalte școli partenere din județul Suceava, a avut loc o manifestare culturală ce a cuprins un complex expozițional de carte organizat de Alexandria Librării, un stand de robotică organizat de Școala de Programare Logiscool Suceava, un stand de jocuri educative și de societate organizat de Happy Colours Suceava și ateliere de dezvoltare personală desfășurate de doamna director al Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Maria Pavelescu cât și de doamna profesor consilier școlar Adriana Nichitean. 

De asemenea, tot în cadrul evenimentului, copiii au avut parte de lecții de tenis gratuite oferite de Tenis Club Davă, respectiv de domnul profesor Florin Dumbravă, ONG-ul Bursă pentru Viața a fost că de obicei alături de mine și a oferit copiilor cadouri ce au cuprins rechizite școlare, Hair Studio by Dizzy a oferit vouchere cu titlu gratuit la tuns iar cei de la Happy Colours Suceava au organizat o tombolă cu scopul de a oferi jocuri cu titlu gratuit și vouchere de reducere pentru achiziționarea jocurilor. 

I am smart Education- KidsFest

Ca și obiective cadru mi-am dorit realizarea unei atmosfere de sărbătoare pentru copii, educarea atitudinilor și comportamentului copiilor în vederea acceptării diversității, a toleranței, cunoașterea și respectarea normelor de comportament în societate, educarea abilității de a intră în contact cu ceilalți, desfășurarea unor activități menite să sărbătoreasca copiii și afirmarea lor prin limbajul universal al jocului și lecturii, promovarea literaturii pentru copii și încurajarea lecturii, promovarea jocurilor educative și de societate, să participe activ și afectiv la această zi care este o sărbătoare dedicată lor, copiilor.

În vederea unei bune desfășurări, am desemnat un coordonator al evenimentului în fiecare școala, respectiv pe doamna profesor Oana Andrada Cocoș pentru Școala Gimnazială nr. 3 Suceava, doamna profesor Tinela Corina Nastasi și Daniela Irina Melish pentru Colegiul Național Mihai Eminescu, doamna profesor Laura Salciuc pentru Colegiul Național „Petru Rareș”, profesor Anca Dascaliuc pentru Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu, profesor Alina Dobroghii pentru Liceul cu Program Sportiv Suceava, prof. Dana Boșcă și Daniela Rotaru pentru Colegiul Național „Spiru Haret”, profesor Loredana Irimiciuc la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, profesor Diana Salup Rusu pentru Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, profesor Nastasia Butnaru pentru Școala Gimnazială nr. 9 Suceava, prof. Dochia Ioana pentru Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, iar la  Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” voi fi sprijinită de colegele mele Sfichi Florentina și Mihaela Anton.

Pentru că anul acesta am extins proiectul și pentru celelalte școli din județ, la eveniment participa și Colegiul Tehnic Rădăuți unde activitatea va fi coordonată de prof. Crina Crețu, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, unde coordonatori vor fi doamna profesor Raluca Oana Horvat și profesor Trușcă Simona cât și Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți prin doamna profesor Lăcrămioara Gafencu. Mulțumesc tuturor partenerilor mei implicați în proiect, directorilor de școli, voluntarilor Delia Ariciuc cât și copiilor din școlile partenere care s-au implicat activ în bună desfășurarea a evenimentului și le urez tuturor copiilor un sincer La mulți ani și să le fie copilăria zâmbet și bucurie, pe care să și-o păstreze mereu în suflet, ca o rază de lumina. 

I am smart Education- KidsFest

Postează un comentariu