Sute de copii talentați din toată țara s-au adunat în Bucovina petru a se întrece la cântat. Festivalul „Voci de Îngeri” și-a desemnat weekend-ul acesta câștigătorul celei de-a IV-a ediții.

Suceava dă țării unele dintre cele mai încântătoare festivaluri. A fost un sfârșit de săptămână încărcat de experiențe unice și momente susținute de voci bine pregătite, care au pus în dificultate juriul.

Oameni minunați s-au adunat la festivalul desfășurat pe parcursul Zilelor Sucevei. Muzica nu este numai despre note, tonuri sau interpretare. Muzica este o vibrație peste vorbit care te poartă spre o stare sublimă.

Suceava și-a purtat din nou straiele de sărbătoare

După doar câteva zile de la Sărbătorirea orașului, un nou eveniment marcant a așezat Suceava pe harta marilor orașe culturale ale României. Este vorba despre Festivalul Concurs de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri „Voci de îngeri”.

Aflat la cea de-a IV-a ediție, manifestarea s-a bucurat de prezența a nu mai puțin de 260 de concurenți de toate vârstele. Ei au evoluat în cele două zile de festival în fața unui juriu alcătuit din personalități ale muzicii ușoare românești, compozitori și soliști consacrați, precum și profesori de muzică din universități de prestigiu din România.

Astfel, în perioada 25-27 iunie 2021 în Sala de Spectacole a Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, asemenea unor roiuri de albine s-au perindat rând pe rând, sute de copii de la diferite școli de muzică de stat sau private din România. Au făcut posibil un dialog al artelor integrat în căutările artistice contemporane.

Cuvântul și-a dat mâna cu muzica vocală, compoziția, dansul, designul vestimentar, art-soundul, rezultând un angrenaj dinamic atât sonor, cât și vizual, cu o amprentă vie din care s-au reliefat deopotrivă bucuria reîntâlnirii cu scena, cu prietenii, cu cântăreți îndrăgiți, precum și dorința de exprimare artistică într-un pronunțat spirit competitiv, live și nu online ca în ultimele câteva sute de zile…

Evenimentul a fost despre împliniri profesionale și artistice

Acest eveniment nu putea avea loc fără sprijinul comunității. Asociația Culturală Romantic Art prin Gabriela și Andrei Morar, alături de o minunată echipă de sprijin (prezentator, echipă tehnică, voluntari etc.) au făcut ca acest eveniment să se întâmple. Totodată, le datorăm mulțumiri și Primăriei Municipiului Suceava, Consiliului Local Suceava, Teatrului Municipal Matei Vișniec, precum și sponsorilor festivalului.

Juriul a fost prezidat de compozitorul Mihai Alexandru și a fost alcătuit din compozitorii Claudiu Bulete și Marcel Iorga, artiștii consacrați Luminița Anghel și Aurelian Temișan, profesoara de tehnică vocală completă Lucia Ciobotaru și profesorii interpreți Andrei Morar și Mihaela și Cristian Gârlea.

 

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni, Interpretare și Creație. La secțiunea Interpretare (debut, soliști și grupuri mici) au existat mai multe categorii de vârstă, pe scenă evoluând copii cu vârste între 4 și 18 ani).

Diversitatea abordărilor vocale, cea repertorială, precum și nivelul ridicat de pregătire al concurenților au pus adesea juriul în fața unor analize amănunțite în vederea unei ierarhizări juste a concurenților și atribuirii corecte a premiilor destinate acestora.

Câștigătorul Marelui Premiu al ediției a IV a (2021) a fost desemnat în unanimitate de voturi, având punctajul cel mai mare: domnișoara Natalia Bendre din Oradea.

Nume mari pe scena Festivalului „Voci de Îngeri”

Recitalurile din seara zilei de vineri și amiaza zilei de duminică au electrizat publicul avându-i ca protagoniști pe câțiva din membrii juriului: cunoscuții cântăreți Luminița Anghel și Aurelian Temișan. Acestora li s-au alăturat profesoara Lucia Ciobotaru și familia de profesori Mihaela și Cristian Gârlea (Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, respectiv Academia de Muzică „Ghe. Dima” din Cluj, extensia Piatra Neamț). Cei din urmă au cântat în formulă voce și pian.

 

În ziua Galei Laureaților, duminică 27 iunie, pe scena festivalului a urcat și câștigătoarea ediției anterioare, Adnana Mocanu.

Merită menționată contribuția de netăgăduit a prezentatoarei Lena Marianciuc, elegantă și inspirată prezență care a reușit ca pe durata celor aproximativ 30 de ore să manifeste o deosebită acuratețe în rostire, inteligență, răbdare și forță creatoare în generarea scurtelor, dar numeroaselor momente de prezentare.

De asemenea, sonorizarea a fost fără cusur, precum și transmisia live a evenimentului, dar și spiritul de echipă al voluntarilor. Felicitări tuturor! Iată că se poate! Frumos și bine. Așteptăm cu bucurie și nerăbdare ediția a V-a din 2022!

PREMIILE FESTIVALULUI

Festivalul a avut un juriu format din oameni excepționali, cu organizatori pregătiți si public care a așteptat cu sufletul la gură verdictul acestei ediții.

La Suceava au fost trei zile pline de emoții și suspans, iar după munca multă depusă a venit și răsplata mult așteptată. Nimeni un a plecat acasă supărat.

Organizatorii au pregătit premii și trofee pentru fiecare participant al festivalului.

Bendre Natalia Alexandra – Oradea BH – 11 ANI – MARELE TROFEU „VOCI DE ÎNGERI„

Chitic Ruxandra Maria – Suceava –  17 ANI – TROFEUL SECȚIUNII DEBUT

Roman Cristina Maria – Borșa MM –  17 ANI – TROFEUL SECȚIUNII DEBUT

Pohodnicaru Natalia Maria – Păun IS – 6 ANI – TROFEUL KIDS

Siladi Maya – Oradea BH – 9 ANI – TROFEUL JUNIOR

Panaite Alexia Maria – Bacău – 14 ANI – TROFEUL ADOLESCENT

Jitaru Lavinia Domnica – Șcheia SV 17 ANI – TROFEUL NEW GENERATION

Băneșiu Arina – Brașov – 11 ANI – PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI

În Bucovina se întâmplă lucruri frumoase și se desfășoară festivaluri deosebite. Ce îți rămâne este să te alături acestor activități culturale special pregătite pentru oameni deosebiți. Pe lângă Festivalul Voci de Îngeri s-au mai desfășurat Festivalul Luminii, Festivalul organizat de cercetași și va urma Festivalul de Artă medievală.

Alătură-te evenimentelor culturale din Bucovina!

Postează un comentariu