Evenimentul sportiv al toamnei în județul Suceava este reprezentat de Raliul Bucovinei 2021, în fapt etapa a 10-a a Campionatului Național de Raliuri Betano. Organizatorii au ținut să marcheze revenirea Sucevei printre gazdele competiției interne grație implicării Consiliului Județean, precum și a primăriilor Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. De remarcat că ultima ediție a întrecerii pe patru roți a avut loc în anul 1987, așa încât am putea spune că spectacolul continuă!

Două zile de raliuri în municipiul Suceava și pe traseul Sadova – Sucevița

“Caravana Campionatului Național de Raliuri Betano încheie anul competițional 2021 într-o zonă de poveste, pe traseele superbe ale Bucovinei. Nici nu se putea un loc mai frumos, mai ales că piloții, copiloții, mecanicii, arbitrii, oficialii federației, organizatorii și toți ceilalți implicați au îndurat destule într-un nou an marcat de pandemie” este mesajul organizatorilor. Regiunea este renumită pentru etapa de drift de pe TransRarau, deși sunt sute de kilometri de drumuri perfecte pentru a fi transformate în probe speciale pentru un raliu. Acest important detaliu i-a convins pe reprezentanții clubului XS Motorsport să ducă mai departe povestea Raliului Bucovinei, poveste oprită în urmă cu mai mult de 3 decenii chiar înaintea ediției cu numărul 10. Și, pentru că niciodată nu e prea târziu, ediția aniversară se va consuma pe 29 și 30 octombrie, cu o întrecere ce se anunță a fi extrem de atractivă atât pentru competitori, cât și pentru fanii motorsportului.

Municipiul Suceava va găzdui Rally Showul pe 29 octombrie de la ora 13.30 spre Cetatea de Scaun, iar probele de concurs vor fi organizate pe asfalt, pe traseul dintre Sadova și Sucevița pe 30 octombrie. Parcul service și festivitatea de premiere vor fi la Câmpulung Moldovenesc.

„Ideea organizării unui raliu în județul Suceava a apărut în urmă cu 3 ani. În 2020, etapa a fost inclusă în calendarul federației, însă pandemia ne-a împiedicat să ducem planul la îndeplinire. Sunt fericit că am reușit în acest an, chiar dacă virusul ne face, în continuare, probleme. Noi, cei de la XS Motorsport, venim în Bucovina cu toate cunoștințele în materie de organizare raliuri la cel mai înalt nivel și suntem convinși că ne vom bucura de un eveniment reușit, mai ales că avem parte de susținerea autorităților, cărora le mulțumim și le apreciem implicarea” – Dan Codreanu, manager Raliul Bucovinei.

„Evenimentul se adresează întregii regiuni Bucovina, iar cetățenii vor putea asista la un spectacol minunat, având ocazia de a vedea pe viu cum arată piloții de curse, mașinile de raliu cu mulți cai putere.  La competiția de anul acesta se vor reuni piloți de renume, care vor concura pe trasee special amenajate, accesul publicului fiind gratuit” – Gheorghe Flutur, președinte CJ Suceava

Peste 80 kilometri de curse pe asfalt într-un ținut de vis

Ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2021 propune participanților un total de 81,7 km. de concurs împărțiți în 6 probe speciale, 4 dintre ele distincte, Paltinul (12,20 km) urmând a fi parcursă de 3 ori. Celelalte probe sunt Sadova (12,30 km), Vatra Moldoviței (16,50 km) și Sucevița (16,30 km), toate pe asfalt.

Raliul Bucovinei este a X-a etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2021 și este organizat de XS Motorsport în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, primăriile municipiilor Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, sub egida Federatia Romana de Automobilism Sportiv. Mașina oficială a competiției este Toyota.

Postează un comentariu