Târgul Mărului, veritabil brand al zonei Fălticeni
Deja este cunoscut, zona Fălticeni este sinonimă cu producția variată de mere! Iar aceste fructe sunt etalate la loc de cinste la anualul Târg al Mărului, care a devenit tradiție în Piața centrală Nada Florilor. La fel se va întâmpla pe 21 și 22 octombrie, cu prilejul celei de-a XVIII-a ediții!
Invitați de prestigiu de la nivel național
Evenimentul nu este deschis doar producătorilor de mere, ci acoperă o paletă economică mult mai largă. Mai exact, și-au anunțat participarea inclusiv furnizori de materiale şi produse specifice pentru agricultură, producători şi procesatori de lapte şi carne, apicultori, legumicultori și meşteri populari. În prima zi, la Biblioteca Municipală Eugen Lovinescu se va desfăşura seminarul „Performanţa în pomicultură şi bune practici în valorificarea bogăţiei livezilor”, întâlnire la care şi-au anunţat prezenţa Florin Barbu – ministrul Agriculturii și Cornel Turcescu – director general al APIA. Seminarul va oferi o platformă de discuții și schimb de experiență pentru toți cei preocupați de dezvoltarea durabilă a agriculturii.
“Cu ocazia acestui eveniment vor avea loc şi câteva târguri caritabile, în cadrul cărora fălticenenii vor putea cumpăra produse, iar banii obţinuţi vor ajunge la familii nevoiaşe. Invit fălticenenii să participe la acest târg menit să promoveze soiurile de măr, mărcile locale și să încurajeze vânzările pomicultorilor la mijlocul toamnei” a declarat primarul Cătălin Coman. Pentru buna organizare, Primăria Fălticeni colaborează cu Asociaţia „Produs în Bucovina”, Asociația Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Consiliul Judeţean Suceava, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, Direcția Agricolă Suceava și Centrul Cultural Bucovina.
Spectacole de muzică populară pentru toate vârstele
Și pentru că merele și celelalte produse alimentare merg de minune cu muzica populară, nici în acest an nu vor lipsi reprezentațiile folclorice. Pe scena amplasată în piață vor cânta Doina și Ciprian Petroaie, Alexandru Recolciuc și Ansamblul “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Își vor mai da concursul ansambluri folclorice, formaţii artistice, solişti vocali şi instrumentişti de la Clubul Copiilor Fălticeni, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” şi unităţile şcolare din municipiu, Grupurile „Moldava” şi „Micii răzeşi”, coordonator prof. Lenuţa Rusu, şi ansamblurile folclorice „Doruleţul”, „Stejărelul” şi Grupul Folcloric „Balada”, conduse de prof. interpret Maria Tanasă.
Pe scenă vor mai urca formaţii artistice şi ansambluri folclorice din comunele Boroaia, Hârtop, Preuteşti, Buneşti, Dolheşti, Râşca, Horodniceni.
Așadar, sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca Târgul Mărului 2023 de la Fălticeni să fie un eveniment reușit din toate punctele de vedere!
Citește și: BUCOVINA CINSTEȘTE MEMORIA COMPOZITORULUI CIPRIAN PORUMBESCU