Timpurile noi pe care le trăim cer adaptabilitate rapidă pe care, cu brio, am reușit să ne-o însușim. Astăzi, avem concerte de pandemie, cinema drive-in și teatru în aer liber. 

Pentru a doua oară după perioada carantinei, Teatrul „Matei Vișniec” Suceava îți aduce teatru în aer liber, cu distanțare socială, cu artă și bună dispoziție garantată. 

Primul spectacol pe care l-am văzut după perioada carantinei de la actorii suceveni a fost îndrăgitul „Pisici”, spectacol-concert, pe terasa acoperiș a teatrului. Inevitabil, seria spectacolelor post pandemie continuă.

Tragicomedia lui Don Cristóbal şi a Rositei” promite să-ți aducă obișnuitul amalgam de emoții care te inundă cu avânt, zâmbete puternice și spontane, poate chiar lacrimi în colțul ochiului neapărat însoțite de simfonia de bătăi din palme. 

Actorii teatrului sucevean au adus constant emoția de care parcă am devenit dependenți, și se prea poate să fi descoperit în noi prima dependență benefică. 

Tragicomedia lui Don Cristóbal şi a Rositei”, de Federico García Lorca, în regia lui Zalán Zakariás, este prima producție în aer liber a teatrului sucevean, cu respectarea măsurilor impuse de pandemie.  

Plecând de la textul celebrului autor spaniol Federico García Lorca, tradus pentru prima dată în limba română, spectacolul reprezintă o premieră la nivel național.

Textul, scris cu mai bine de 100 de ani în urmă, a fost tradus de universitara suceveană Lavinia Seiciuc, în premieră pentru România. Lavinia Seiciuc este conferențiar universitar doctor la Catedra de Limba Spaniolă a Universității Ștefan cel Mare Suceava.

Zalán Zakariás, un regizor cu experiență, apreciat de lumea teatrală din România, spune că piesa este o poveste unde dragostea și lupta pentru voința liberă sunt două elemente foarte importante care înving toate obstacolele ce intervin pe parcurs în viața personajelor.

Mesajul ascuns se adresează unui public între 5 și 105 ani, așa cum transmite regizorul.

Un spectacol cu numeroase accente de comedie te așteaptă pe  18 iulie, de la ora 19, în Parcul de Agrement Tătărași. Cea de-a doua reprezentație a spectacolului „Tragicomedia lui Don Cristobal și a Rositei” este programată pe 24 iulie, la aceeași oră, tot în aer liber. 

Prima producție semnată de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava în aer liber este numai bună și pentru copii, așa că întreaga familie este invitată să ia parte la bună dispoziția de grup.

Spectacolul va avea loc în deplină siguranță, fiind respectate normele impuse de pandemie. Biletele le poți rezerva la numărul de telefon afișat pe site sau la adresa de email a Teatrului „Matei Vișniec” Suceava.

Prima producție în aer liber semnată de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava te așteaptă pe 18 iulie în Parcul de la Tătărași, acolo unde vei găsi, de la 19, zâmbete pe chipuri luminoase și artă transpusă în dialoguri și gesturi. Ne vedem la teatru în aer liber 🙂 

Postează un comentariu