Pe Cercetașii României Suceava îi cunoașteți deja. De câte ori am avut ocazia i-am susținut și promovat pentru că se implică în comunitate. Se implică și le pasă de cei din jur. Au demonstrat-o în nenumărate rânduri și au confirmat-o și la sfârșitul săptămânii trecute, când le-a păsat de natură.

Știai că un copac ajuns la maturitate produce la fel de mult oxigen într-un sezon pe cât 10 persoane inhalează într-un an? Un copac are capacitatea de a oferi un element esențial al vieții tuturor ființelor vii de pe planeta noastră – oxigenul și puterea de a elimina gazele dăunătoare precum dioxidul de carbon, făcând un aer mai sănătos și curat. Într-un timp în care tăierile ilegale de masă lemnoasă sunt în desfășurare, gestul Cercetașilor României Suceava de a planta copaci este unul pentru care cuvintele sunt de prisos.

pădurea cercetașilor

Sâmbătă, 20 noiembrie a luat naștere „Pădurea Cercetașilor”. Cercetașii României Suceava au acceptat provocarea celor de la Urspack și s-au implicat în campania Un copac pe an .De data aceasta cu ajutorul cercetasilor a fost plantat un teren pus la dispoziție de primaria Scheia. Această acțiune a punctat și deschiderea anului cercetășesc la exploratori. Pentru patrula de lupișori a fost un moment emoționant de trecere într-o nouă etapă, la temerari. Pe site-ul http://cercetasisuceava.ro/ putem afla mai multe despre etapele prin care trec cercetașii. Cercetașii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani ani se numesc, simbolic: temerari.

Lupişorul ajunge într-un teritoriu nou. Este singur şi debusolat şi vede un spaţiu întins, fără nici o casă la orizont. Merge înainte sperând că va întâlni pe cineva. La intrarea în lumea adulţilor, unde sunt atât de multe lucruri de descoperit, inclusiv propria lor personalitate, explorarea şi descoperirea sunt extrem de importante”

Astfel patrula de lupișori își ia la revedere cu recunoștință de la liderii care le-au vegheat drumul până aici și intră într-o nouă etapă alături de alți lideri dedicați.

Micii și marii cercetași

Cercetăşia nu este rezervată numai tinerilor. În Cercetăşie există un număr mare de adulţi care sprijină voluntar dezvoltarea tinerilor şi ajută la organizarea diferitelor activităţi, adulţi care fac parte din toate categoriile sociale, care ajută organizaţia pe domeniul lor de expertiză.

Și tu poți contribui la dezvoltarea Centrului Local Tinutul Fagilor Suceava. Ba chiar fără niciun cost. Conform codului fiscal, orice contribuabil poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit plătit statului, către o organizație non-guvernamentală. Astfel, le putem face și noi bine, susținând toate activitățile cercetașilor. Vezi AICI despre ce este vorba.

Festivalul Luminii este una dintre activitățile care conectează cercetașii de comunitate. Află cum a fost în acest an. https://bucowinaplus.ro/2021/06/07/au-organizat-un-festival-cu-rasunet-in-bucovina-si-in-intreaga-tara-cercetasii-romaniei-suceava/

 

acțiuni cu răsunet

Acțiunea lor nu a trecut neobservată. În mediul online comunitatea i-a apreciat pe acești tineri cu inițiativă. Cuvintele de laudă au apărut pe rețelele de socializare, încurajându-i la mai multe astfel de evenimente.

,,Felicitari Cercetașii României – Suceava, felicitari Urspack !!!

Datorită vouă astăzi Șcheia a devenit mai bogata cu o pădure. Laudele noastre ar trebui să se îndrepte către acești copii minunați care au depus un efort deosebit astăzi pentru a face ceea ce stiu ei mai bine – „o lume mai bună”.

Ei sunt viitorul țării! Ei sunt oamenii de mâine cu care ne mândrim! Când ei se adună și Dumnezeu zâmbește, iar din mâinile lor ies lucruri minunate!

Sunt simpli și frumoși, sunt speranța noastră!

BRAVO COPII, SUNTEȚI MINUNATI!” a fost mesajul din social media a susținătorilor acestei acțiuni.

Publicația media online www.bucowinaplus.ro susține acțiunile care ne fac bine în comunitate.

Postează un comentariu