Cum stai cu bugetul pentru vacanță? Iată o destinație din Bucovina unde poți să călătorești în condiții avantajoase.

Pentru că pandemia generată de virusul COVID-19 produce efecte nefavorabile și în plan economic, ne-am gândit să îți propunem o călătorie avantajoasă din perspectiva siguranței sanitare și a gestionării eficiente a bugetului de vacanță.  Iar pentru că Bucovina are o destinație verde care și-a deschis de curând porțile pentru oaspeți, te invităm să-ți faci o idee despre costurile unei vacanțe în Țara Dornelor.

Țara Dornelor este o destinație sigură pentru petrecerea vacanței și accesibilă ca prețuri. Asta pentru că agenții economici care oferă servicii turistice în zonă au luat măsuri suplimentare de igienă specifice noilor reglementări în vigoare și pentru că nu se gândesc să modifice prețurile față de anii trecuți, fiind o situație mai dificilă din punct de vedere financiar pentru toată lumea.

Astfel, în funcție de metoda de transport, preferințele pentru cazare și masă, precum și cele de petrecere a timpului liber, Țara Dornelor se poate vizita cu ușurință după un buget prestabilit. Iată câteva prețuri medii, orientative, pentru fiecare categorie în parte:

TRANSPORT în interiorul destinației

Cu mașina personală – 4.23 lei/litru benzină standard ; 4,43 lei/litru motorină standard

Cu mașina închiriată – 120 lei/zi, în funcție de perioada anului

Cu bicicleta închiriată – 10/oră; 50 lei/zi

Camping la cort  – 40 lei/noapte

Camping cu rulota – 60 lei/noapte

Căsuță tip camping – 100 lei/noapte

Cameră dublă – 120 lei/noapte

MASĂ la pensiune

Mic dejun – de la 15 lei/persoană

Masă de prânz – de la 30 lei/persoană

Cină – de la 20 lei/persoană

Taxă vizitare muzee: 6 lei/adult, cu reducere pentru copii, elevi studenți și pensionari

Taxă acces în parc național – 6 lei/adult / reducere pentru copii, elevi și studenți

Activități individuale

Inițiere în călărie – 50 lei/persoană

Activități de grup

Pentru minimum 4 persoane:

Plimbare cu trăsura – 30 lei/persoană

 

Pentru minimum 6 persoane:

Easy rafting – de la 85 lei/persoană

Escaladă și traseu montan – de la 80 lei/persoană

Călărie în manej – 30 lei/persoană

Așadar, cu o medie de 125 de lei pe zi de persoană cazarea într-o pensiune completă, cu trei mese pe zi, este asigurată. Mai rămâne doar să-ți stabilești preferințele pentru activități și transportul în interiorul destinației și te poți declara cu bugetul pregătit de vacanță!

Cu bicicleta

Pe lângă faptul că este cea mai ecologică opțiune de a călători, în satele din Țara Dornelor vei vedea că încă e cel mai utilizat mijloc de transport local. Dacă și pentru tine este o opțiune și n-ai venit cu bicicleta de acasă, îți spunem că există un centru special care închiriază biciclete celor interesați. Bukovina Vintage Bikes din Vatra Dornei închiriază biciclete, de luni până duminică, contra sumei de 10 lei/pe oră sau 50/lei pe zi. În caz de forță majoră, asigură și partea de service.  Datele de contact ale companiei locale, aici. 

Cu autobuzul

În Țara Dornelor nu există un sistem integrat de transport public, dar există curse locale care conectează localitățile din destinație. Întrucât aceste curse locale nu funcționează în fiecare zi și nu au multe stații de oprire, este important să consulți din timp site-ul acestora pentru rutele și programul de funcționare. Șincarom este una dintre principalele companii locale ce efectuează curse regulate în Țara Dornelor.  De asemenea, compania Euro FRATELLO din Vatra Dornei efectuează curse interne, în special pe rutele Vatra Dornei – Dorna Candrenilor, Vatra Dornei – Poiana Stampei, iar mai multe informații despre acestea se pot afla aici.

În general, aceste autobuze și microbuze locale sunt în stare bună și circulă în condiții de siguranță.

Prețurile variază în funcție de distanța parcursă. Spre exemplu, un bilet întreg cu autobuzul pe ruta Vatra Dornei – Dorna Candrenilor costă 4 lei/persoană, în timp ce un autobuz către Șaru Dornei este de aproximativ 7 lei/persoană.

Cu mașina

Cea mai obișnuită formă de transport în cadrul destinației rămâne mașina personală. Însă există și posibilitatea închirierii acesteia pe durata vizitei aici. Compania EuroCars oferă astfel de servicii și în Vatra Dornei. Prețul mediu zilnic este diferit în funcție de luna anului. În medie, o mașină de închiriat în Vatra Dornei costă 120 de lei/zi (25 euro). Mai multe informații, aici.

Călătoria în Țara Dornelor este o plăcere și nu este nimic complicat. Iată câteva șase sfaturi care-ți vor face și mai plăcută vizita pe aceste meleaguri bucovinene:

Condu cu prudență, mai ales noaptea. Pe șoselele care străbat așezările rurale e foarte posibil să îți sară în față un animal sălbatic aflat în vizită noctură prin sat.

Bazează-te liniștit pe mijloacele moderne de comunicare. Atât în oraș, cât și în comunele din Țara Dornelor accesul la internet Wi-Fi este disponibil în majoritatea structurilor de cazare și de luat masa, Iar semnalul este bun la toate rețelele de telefonie mobilă.

ATM-urile pot fi găsite în Vatra Dornei, la sucursalele pe care le-am afișat aici.

Plata cu cardul nu este peste tot posibilă, deci e recomandat să ai mereu la îndemână numerar.

Nu veni pe fugă! Mare parte dintre pensiunile din destinație cazează vizitatori pentru minimum două nopți. Și apoi, ai o mulțime de experiențe care te așteaptă la orizont. Când nu știi cu ce să începi, consultă site-ul AICI website-ul destinației.

Fiind o destinație de ecoturism, așteaptă-te ca recomandările de petrecere a timpului liber să se învârtă în jurul drumețiilor montane și a vizitelor la oamenii locului. Deci nu uita că vremea este imprevizibilă, iar echipamentul pentru munte nu trebuie să lipsească din bagaj.

Stai pe-aproape, venim mereu cu noutăți de vacanță în Bucovina!

Postează un comentariu