Pro România Suceava și-a desemnat candidatul la alegerile locale din 27 septembrie pentru conducerea Consiliului Județean, în persoana Alexandrei Harja Samsonescu, o femeie de afaceri în vârstă de 30 ani. 

Partidul a anunțat, prin vocea președintelui – deputatul Cătălin Nechifor, că „obiectivul nostru este de a reforma modul în care se face administrația județeană, dorim să arătăm că politica se poate face mai bine pentru cetățean într-o echipă cu competențe diferite, dar care numără ingineri, profesori, economiști, tehnicieni și maiștri, care provin din toate zonele județului Suceava. Principiul primordial după care ne vom desfășura activitatea politică și administrativă în cadrul Consiliului Județean este colaborarea cu toate formațiunile care vor fi parte a deliberativului județean, indiferent de orientarea lor politică”.

Alexandra Harja Samsonescu a fost șefă de promoție a Liceului Economic „Dimitrie Cantemir”, a urmat cursule Facultății de Contabilitate și Informatică de gestiune și are un master la Iași. Ea a brevetat un utilaj de curățat perne și pilote pe care firma sa ALSAM  îl produce și îl comercializează împreună cu alte materiale, fiind principalul furnizor pentru curățătoriile de perne din țară. Firma produce perne și pilote din pene și puf pentru export și câteva din marile lanțuri de magazine din țară.

Alexandra Harja Samsonescu a precizat în repetate rânduri că prioritatea sa și a partidului pe care îl reprezintă sunt oamenii din județul Suceava.

Vreau ca oamenii să știe că noi suntem acolo pentru ei și că vom face tot posibilul să iasă din acest impas. Cred că nu suntem conștienți cât de mult a căzut județul Suceava din punct de vedere economic. Și cât de mult va mai avea de suferit”.

Antreprenor de succes, Alexandra Harja Samsonescu s-a referit în luările sale de cuvânt la nevoile reale și imediate ale oamenilor, aducând în discuție situația multor întreprinderi care au dat faliment, fapt ce a generat și continuă să genereze adevărate drame familiale.

M-am ambiționat să candidez pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava pentru că nu este nevoie doar de experiență în administrație publică, de ani și ani, ca să observi nevoile oamenilor și să fii acolo pentru ei, la timp. În ultima vreme văd discursuri ale politicienilor doar despre promisiuni electorale și despre alegeri. Mi se pare că văd două lumi total diferite. Nimeni nu vorbește despre realitatea cruntă din ziua de astăzi”  susține Alexandra Harja Samsonescu.

Un alt subiect de actualitate nerezolvat rămâne cel din sănătate, candidatul Pro România fiind de părere că „spitalele sunt blocate de coronavirus, iar bolnavii cronici nu mai au unde să se trateze. Nici la spitalul din Suceava, nici la Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei. Din 1993 și până în prezent nu s-a reușit deschiderea noului spital din Fălticeni. Iar de cinci luni marile partide de stânga și de dreapta se ceartă cine să taie panglica”.

Mesajul Alexandrei Harja Samsonescu este ca „partidele să dea mână cu mână în acest an și să fim acolo lângă oameni, să scoatem Suceava din impas. Haideți să lăsăm la o parte culoarea politică, acuzațiile și să facem ceva concret pentru cei care au nevoie de noi”.

La rândul său, președintele Pro România Suceava – deputatul Cătălin Nechifor este convins că  „acum e momentul schimbării, nu mai târziu, nu altfel. Astăzi e nevoie de o schimbare, o schimbare politică curajoasă. O schimbare de profil administrativ. O schimbare de generații, în egală măsură, pentru un lucru foarte simplu. Traversăm un moment greu. Cine nu a înțeles că Bucovina, că Suceava e căzută foarte rău economic, social, chiar și uman greșește foarte mult. Și avem datoria măcar noi, cei care am înțeles lucrul acesta, să venim cu schimbări, cu o forță proaspătă”.

Publicat de www.bucowinaplus.ro , la comanda Partidului PRO Romania – Filiala
Suceava, CUI MFC: 21200010

Postează un comentariu