Toate strategiile de dezvoltare ale unei localități vorbesc despre “valorificarea potențialului, oportunitățile și realele disponibilități pentru dezvoltare, inclusiv crearea unui mediu de afaceri stimulativ şi competitiv, menit a atrage investiţii private importante din ţară şi străinătate”.

Dar primul pas, fără de care cele de mai sus rămân vorbe goale, este investiția în proiecte de infrastructură!   Ele sunt esențiale pentru o creștere economică stabilă, pe termen lung. Efectele nu sunt doar economice, ci și sociale. Fără drumuri și utilități,  calitatea vieții locuitorilor are de suferit.

Aflată în zona metropolitană Suceava, comuna Moara începe să devină ofertantă pentru cei care locuiesc sau doresc să locuiască aici, dar și pentru cei care desfășoară activități economice.

Darea în funcțiune a noii rețele de distribuție a gazelor naturale dă semnalul celor care voiau sa investească și care decideau în favoarea altor comune, unde există toate utilitățile.

Doar 13 localități din județ dețineau conducte de gaze naturale. Primarul comunei, Eduard Dziminschi, a reușit să găsească o companie privată care a finanţat introducerea gazului natural, Moara devenind al 14 lea UAT (unitate administrativ teritorială) care are gaz natural ca și utilitate publică.

Contactat de către reprezentanții Bucowina Plus, Eduard Dziminschi a declarat că gaz este efectiv în rețea începând cu 9 septembrie a anului curent și că ceea ce și-a propus pentru primul mandat, s-a îndeplinit: transferarea confortului de la oraș către zona rurală!

 

Lungimea totală a rețelelor de distribuție a gazelor naturale dezvoltate în comuna Moara, ce include și localitățile Moara Nica, Moara Carp și Bulai, este de 23 kilometri, iar rețeaua va racorda aproximativ 1.670 de consumatori casnici și agenți economici.

Deasemenea, a început să crească rețeaua asfaltată a drumurilor. Numai în 2019 a fost turnat asfalt care acoperă un total de 10 km din străzile din zonă. Extinderea infrastructurii rutiere continuă și în 2020, cu vârf de activitate în august/septembrie. Este un motiv consistent ca cei care vor să achiziționeze o casă pe pământ, să se decidă în favoarea comunei Moara.

Postează un comentariu