Medicii sunt eroi și nu doar în vremuri pandemice. Specialiștii Dorna Medical sunt cei care salvează vieți, iar drept dovadă stă povestea pe care o vei citi în rândurile următoare.

Eu îi mulțumesc din tot sufletul domnului doctor Florentin Dobrotă și întregii echipe Dorna Medical. Datorită acestui specialist, un om extraordinar, eu sunt astăzi în viață”. Aceasta este mărturia Elenei Moroșan, o dorneancă care a trecut printr-o operație de extirparea unei tumori renale, descoperită la timp de doi dintre specialiștii Dorna Medical:  dr. Florentin Dobrotă, medic specialist urolog, și dr. Diana Apetri, medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală.

dr. Florentin Dobrotă, medic specialist urolog

Pacienta a vrut să-și publice povestea tocmai pentru a arăta recunoștință și apreciere față de medicii care au ajutat-o. Elena Moroșan vrea să tragă și un semnal de alarmă prin care să îndemne oamenii să meargă la timp la consultații și să nu-și neglijeze sănătatea. 

Accesul la serviciile medicale în actualul context pandemic reprezintă o problemă, fapt care reiese și din studiul „Impactul pandemiei COVID-19 asupra bolnavilor cronici la serviciile medicale”. Mai multe detalii aici.

Multe din spitalele județene nu mai oferă consultații și intervenții chirurgicale în condiții elective (non-urgente) și internările sunt extrem de anevoioase. Pacienții stau acasă și nu vin la control de frica infectării cu COVID-19.

Trebuie să știi că Dorna Medical nu face nici un fel de ierarhie a afecțiunilor și specialiștii de acolo sunt gata să te ajute indiferent de problema pe care o ai. Chiar dacă prioritară este evitarea infectării cu noul coronavirus, nu trebuie să amâni consultațiile și investigațiile de specialitate. 

Diana Apetri, medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală

Povestea unei vieți salvate de specialiștii Dorna Medical

După o perioadă în care s-a simțit obosită, în care a încercat să se odihnească mai mult, să ia vitamine și alte suplimente alimentare, pacienta a ajuns la Cabinetul de Urologie a Policlinicii Dorna Medical, la dr. Florentin Dobrotă – medic specialist urolog atât în cadrul Policlinicii Dorna Medical, cât și a Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, specialist care face parte din echipa de medici implicate în Maratonul Transplanturilor Renale (echipa de „Transplant Renal”, condusă de prof. dr. Ioan Coman și conf. dr. Nicolae Crișan), doctorand al UMF Cluj-Napoca și inițiatorul Campaniei gratuite pentru copii cu afecțiuni urologice din Bazinul Dornelor. Mai multe detalii despre acest eveniment aici.

În urma consultului de specialitate, pacienta a fost direcționată către investigații de imagistică medicală, realizate de dr. Diana Apetri, medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală. Cei doi medici au stabilit împreună diagnosticul: cancer la rinichi, validat și reconfirmat de specialiștii clujeni ulterior.

Dr. Dobrotă a realizat intervenția laparoscopică împreună cu dr. Crișan, mentorul și colegul său

Ce te faci cu un diagnostic al unei boli necruțătoare, o stare de sănătate vulnerabilă, în contextual pandemiei actuale? Pacienta nu a fost lăsată să se descurce pe cont propriu, dr. Dobrotă s-a asigurat că aceasta ajunge la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, pentru operație, din echipa care a preluat-o făcând parte dumnealui și colegii acestuia.

dr. Mircea Ciorbă, medic primar în Chirurgie Toracică

Operația dificilă de Nefrectomie Radicală laparoscopică 3D a fost realizată la Cluj-Napoca, prin colaborarea dr. Florentin Dobrotă cu cel care îi este coleg, conf. univ. dr. Crișan Nicolae, medic primar urolog. Nefrectomia laparoscopică 3D a fost una complexă și a reprezentat o provocare, având în vedere faptul că formațiunea tumorală măsura 16 cm. Intervenția minim invazivă a fost realizată, așa cum am precizat anterior, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca, prin colaborarea medicilor urologi Florentin Dobrotă și Nicolae Crișan, conferențiar universitar doctor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca (dr. Crișan a participat la simpozioanele medicale Dorna Medical, în prezent este coleg cu dr. Dobrotă, căruia i-a și fost îndrumător pe parcursul studiilor de rezidențiat).

conf. univ. dr. Nicolae Crișan, medic specialist urolog

Cazul pacientei Elena Moroșan a mers mai departe la secția de Chirurgie Toracică, fiind preluat de către dr. Mircea Ciorbă,  medic primar în Chirurgie Toracică, pentru rezecția metastazei pulmonare.

În prezent, pacienta se simte bine, are un tonus bun și chiar am reușit să stăm de vorbă cu dumneaei pentru a ne oferi mai multe detalii și a ne prezenta povestea dintr-o altă perspectivă, cea de pacientă.

„După ceea ce mi s-a întâmplat mie, toată familia mea a mers la un control anual”

Elena Moroșan: Nu a fost o problemă în a decide faptul de a face investigațiile necesare, am respectat tot ceea ce ține de mine ca pacient și cetățean, iar alegerea Policlinicii Dorna Medical a fost o garanție a calității serviciilor și a faptului că regulile de igienă și de distanțare socială sunt respectate. Din acest punct de vedere, chiar nu am avut temeri.

R.: De ce ați ales Dorna Medical pentru a afla cauza stării dvs. de sănătate vulnerabile și cum ați descrie experiența dvs.?

E.M.: Am ales Dorna Medical pentru că știu și mi s-a reconfirmat că este o clinică foarte bună în sensul că, are medici specialiști foarte buni, dotările necesare pentru stabilirea unui diagnostic precis, și prin natura serviciului pe care eu îl am – îmi desfășor activitatea la un centru de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică – colaboram cu Dorna Medical foarte bine și cunosc potențialul extraordinar al acestei companii medicale.

Despre colaborarea cu dr. Drobotă, pacienta spune că „a fost de la început una la superlativ; și în prezent este foarte bună ți sunt mulțumită. Dumnealui este nu doar un medic extraordinar, ci și o persoană deosebită cu un suflet mare, care m-a ajutat și mă ajuta foarte mult. Pe aceasta cale, țin să îi mulțumesc și să îi dea Dumnezeu sănătate să ne poată ajuta în continuare, pe noi pacienții, este un medic care se implică total în cazul fiecărui pacient, un profesionist dedicat.”

„Intervenția a fost una reușită, convalescența a fost normală, în prezent mă simt bine și sunt mulțumită. După operație, în afară de starea normală postintervenție, am simțit că îmi recapăt ușor, ușor energia, că redevin eu, starea de epuizare a dispărut, organismul meu a început încă din prima zi după rezecția tumorii, să se refacă, să reacționeze pozitiv.

Mulțumesc personalului medico-sanitar de la Spitalul Municipal Cluj-Napoca, secțiiile Urologie și ATI și, mai ales, d-lui dr. Florentin Dobrotă și d-lui dr. Nicolae Crișan.

Va mulțumesc tuturor, echipei Dorna Medical, și vă doresc sănătate, cu mult drag.”

Dorna Medical
Elena Moroșan, pacientă Dorna Medical, fotografie recentă

Concluziile sunt ușor de aproximat: 

1. Este important să veniți la consultații și la investigații chiar în pandemie! 

2. Medicina se realizează numai în echipă pluridisciplinară! 

3. Dvs., stimați pacienți, sunteți prioritatea Dorna Medical! 

Postează un comentariu