Muzeul Satului Bucovinean te invită să îți lași copilul pe mâna meșterilor. Anii copilăriei sunt cei mai frumoși ani din viață. Cum veșnicia s-a născut la sat, lasă-l pe cel mic să se bucure de binecuvântarea de acolo.

În cadrul întâlnirilor anuale de până acum, cei mici au descoperit câteva dintre tainele bine păstrate ale meșterilor bucovineni. Pe parcursul acestor zile, ei au reușit să-și dezvolte îndemânarea, atenția și creativitatea. Este locul perfect pentru cei mici deoarece pot experimenta diferite tehnici de lucru. Meșterii și coordonatorii le pun la dispoziție toate informațiile necesare pentru a învăța și câte ceva despre tradițiile locale.

Timpul pare că stă în loc, dar cei mici se schimbă, se maturizează și învață lucruri noi. Atelierul de creație de la Muzeul Satului Bucovinean este locul în care cel mic poate învăța despre tradițiile locale și despre obiceiurile care au făcut Bucovina cunoscută la nivel internațional.

Pe parcursul acestor zile ei își sporesc imaginația și spiritul de observație. Este cadrul potrivit unde se pot lega frumoase prietenii noi. 

Hai în vacanța de vară la Muzeul Satului Bucovinean

În perioada 12 – 23 iulie 2021, de luni până vineri, între orele 10 -14 începe meșteșugitul. La umbra copacilor, în mirosul florilor, în aerul curat și în răcoarea caselor tradiționale organizatorii au pregătit cele mai frumoase surprize! Aceasta este descrierea perfectă a unui mic colț de rai. Departe de agitația urbană, micuții pot fi curioși explorând tradiții și obiceiuri.

Muzeul Satului Bucovinean reflectă organizarea, activitatea și spiritualitatea populară. Atmosfera va fi ruptă din pagini alese, exact ca odinioară, din satul tradițional bucovinean.

Muzeul Național al Bucovinei invitã cei mai talentaţi copii în domeniul creaţiei artistice populare să participe la Atelierul de creaţie MICII MEŞTEŞUGARI, ediţia a XXIV-a.

Încondeiat ouă, modelaj lut, cusături tradiționale sunt atelierele la care sunt așteptați micuții anul acesta pentru a-și arăta măiestria!

Creativitate, distracţie, voie bună, talente descoperite, prietenii legate, clipe de neuitat, povestea micilor meșteșugari continuă de 24 de ani!

Înscrieri, regulament și alte curiozități

Dacă copilul tău are vârsta cuprinsă între 10-16 ani și este din Municipiul Suceava poate participa la ediția cu numărul 24 a Micilor Meșteșugari.  Atelierele sunt:

  • Încondeierea ouălor (15 locuri)
  • Modelaj lut (15 locuri)-ocupate deja
  • Cusături (15 locuri)

Nu te îngrijora, o echipă bine pregătită se va ocupa de copii. Ei vor fi coordonaţi de profesori, muzeografi, artişti plastici și meşteri populari.

Ce mai trebuie să știi este că înscrierile se fac de către părinţi /tutori, pe baza fişei de participare ce se completează la Muzeul Satului Bucovinean.

Taxa de participare – 60 lei/copil.

„Primul venit, primul servit”, așa și la acest minunat atelier, locurile sunt limitate. Alege să îi oferi copilului tău o experiență unică pe meleagurile bucovinene. Nu uita că locurile disponibile pe ateliere se vor ocupa în funcţie de ordinea înscrierii.

Îi poți asigura copilului tău un loc în cadrul atelierului doar până pe data de 9 iulie 2021.

Relaţii la telefon: 0745537593

Clipe de tihnă la Muzeul Satului Bucovinean

Cât copilul tău învață și experimentează lucruri noi, nu uita că Muzeul îți dezvăluie cele mai în detaliu amănunte despre viața simplului țăran din Bucovina. Ia-ți câteva momente petru a fi pătruns de magia satuului. Alături de gospodăriile formate din case și anexe, amplasate de-a lungul ulițelor, în vatra satului, ca centru polarizator al vieții comunității, se regăsesc biserica și clopotnița Vama, crâșma Șaru Dornei și școala Securiceni.

Inedit pentru muzeu este reprezentarea vieții spirituale a țăranului prin marcarea riturilor de trecere, nașterea și înmormântarea, precum și ritul de integrare care este nunta.

Dragi copii și părinți, timpul din vacanța mare va trece cât ai clipi. Nu rata nicio zi din ea făcând lucruri monotone. Hai să descoperi arta meșteșugului la Muzeul Satului Bucovinean!

Postează un comentariu