fbpx

Primăria Suceava organizează un concurs cu premii pentru cei care folosesc trotinetele electrice din municipiu și postează fotografii cu acestea lângă obiective turistice. Corcursul organizat cu prilejul „Săptămânii europene a mobilității”, o inițiativă a Comisiei Europene, încearcă găsirea de soluții inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană. Primăria Suceava, prin Direcția de Proiecte Europene, Turism, Cultură și Transport, promovează și susține formele alternative de transport ecologic, implementând proiecte prin care au fost achiziționate autobuze, biciclete, trotinete electrice și stații de încărcare pentru mașini electrice puse la dispoziția cetățenilor.

Participanții la concurs trebuie să adauge un comentariu la postare cu o fotografie sugestivă, împreună cu o trotinetă, lângă un obiectiv turistic din oraș și să eticheteze doi prieteni care folosesc sau doresc să folosească trotinetele electrice, să dețină un cont activ pe aplicația Suceava EcoRide și să dea like&share paginii de facebook a Primăriei municipiului Suceava. Premiile constau în câte 5 vouchere în valoare de câte 50 de lei pe zi, reprezentând 5.830 de minute de funcționare.

Regulament atractiv pentru utilizarea transportului ecologic

Cele 50 de trotinete electrice pot fi închiriate atât de localnici, cât și de turiștii ajunși pe meleagurile noastre, făcând parte din proiectul general de energie verde finanțat din fonduri elvețiene. Consiliul Local a instituit un regulament de utilizare, astfel încât atractivitatea să fie crescută. În oraș există 12 standuri de încărcare în punctele intens circulate, iar circulația trotinetelor electrice este permisă pe trotuare. Valoarea proiectului s-a ridicat la 500.000 de lei.

Tarifele propuse prin aplicația Suceava-Eco Ride, disponibilă gratuit în Google Play și App Store, sunt de 0,50 de lei pornirea și 0,40 de lei minutul (în cazul în care utilizatorul parchează trotineta în stand, prețul se reduce la 0,30 lei/minut). Serviciul de închiriere este operațional în fiecare zi, între orele 07,00-21,30. După descărcarea și instalarea aplicației pe telefon este necesar ca utilizatorul să completeze numărul de telefon și adresa de email. Durata de folosință a trotinetei este de maximum 2 ore.

Aproximativ 3.700 de ore de funcționare de la începutul proiectului

Primăria a încasat 86.680 de lei din închirierea acestor trotinete electrice, din momentul în care a devenit funcțional serviciul Suceava EcoRide. În această aplicație au fost făcute 5.782 de conturi, fiind înregistrați 2.387 de utilizatori. Altfel spus, trotinetele electrice au fost utilizate timp de aproximativ 3.690 de ore.

Postează un comentariu