fbpx

Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava prinde, din nou, aripi și își reface activitatea afectată temporar de pandemie. În așteptarea celui de-al doilea terminal de pasageri, la care proiectul este întârziat din cauza constructorului, conducerea aeroportului anunță revigorarea curselor în anul 2021 și, implicit, creșterea numărului de pasageri față de anul anterior.

Tot mai mulți pasageri pe aeroportul Suceava din județele limitrofe și din Ucraina

Anul trecut, aeroportul Suceava a procesat 346.697 de pasageri, aproape dublu comparativ cu anul 2020, reușind astfel să recupereze 83 % din traficul din 2019, anul de dinaintea pandemiei de coronavirus. Chiar dacă restricțiile generate de pandemie și-au făcut efectul (și acest lucru continuă, din păcate), datorită creșterii numărului de destinații, dar și al numărului de operatori, s-a reușit această recuperare.

Aeroportul Suceava este recunoscut pentru faptul că oferă servicii bune și sigure pentru pasageri, aceștia provenind inclusiv din județele limitrofe, precum și din Ucraina. De altfel, această categorie de călători a înregistrat o creștere semnificativă anul trecut, cu 31%, ceea ce scoate în evidență atractivitatea zonală pe care o dezvoltă Aeroportul Ștefan cel Mare.

Darea în folosință a noului terminal de pasageri, prioritatea anului 2022

În ceea ce privește proiectele pentru anul 2022, cel mai important rămâne cel al finalizării noului terminal de pasageri, care se construiește în apropierea vechiului turn de control.

Suprafața construită totală va fi de aproximativ 1400 mp.- în aceste condiții, practic se va dubla capacitatea aeroportului în ceea ce înseamnă procesarea documentelor de transport, ambele terminale urmând a avea capacitatea de aproximativ 300 de pasageri pe oră. Prioritare rămân descongestionarea și scurtarea timpilor de așteptare și a formalităților pentru pasageri. O noutate este reprezentată de zona de plecări interne- extinderea cu un spațiu de 108 mp. de la parterul aerogării vechi.

De asemenea, sunt avute în vedere investiții pentru extinderea spațiilor de parcare și pentru modernizarea rețelei de apă potabilă. Plus cele care vor face conexiunea cu Parcul Industrial Salcea, din imediata apropiere (fostul Centru Economic Bucovina). Suficiente motive pentru a spera că viitorul Aeroportului Internațional Ștefan cel Mare Suceava este la înălțime. Ca să afli asta, rămâi aproape de comunitatea Bucowina Plus.

Postează un comentariu