fbpx

Școala de vară a fost un eveniment mult așteptat de studenții de la programele de studii din cadrul USV – FEAA, dar și de studenții invitați ai universităților colaboratoare membre ale Asociației Facultăților de Economie din România și s-a axat pe cursuri în domeniul antreprenoriatului, ateliere aplicative, activități de cercetare, elaborare materiale și generare de idei care ulterior sunt expuse publicului larg ca rezultate finale în cadrul Pieței Satului.

Studenții au beneficiat de suportul profesorilor coordonatori ai activităților pe ateliere de lucru, având la dispoziție instrumentele și resursele necesare, asigurate de organizatori. 

La Școala de Vară din acest an au participat un număr de peste 20 de studenți din 8 universități din țară, precum şi cadre didactice și experți pe anumite domenii de interes, constituind echipe active pe tematica selectată pentru atelierele de lucru:

  • Tehnologii multimedia în antreprenoriat – coordonatori: Cosmin Murarasu, Paul Pascu, Dinu Oprea;
  • Dezvoltarea comunității prin evenimente locale – coordonatori: Otilia Bordeianu, Mihaela State, Anisoara Niculina Apetri, Magda Gradinariu;
  • Antreprenoriat în turism și patrimoniu – coordonatori: Daniela Moisa, Ștefan Sfichi Carmen Chașovschi, Ionuț Cristea, Dinu Oprea, Ancuța Lucaci;
  • Antreprenoriat local și arhitectură – coordonatori: arh. Simona Zhang, Ștefăniță Șușu, Gabriela Cioban.

Interesul crescut pentru Școala de Vară (aflată la cea de a șasea ediție) s-a datorat în special caracterului aplicativ al activității atelierelor, menite să acopere nevoi concrete ale comunității gazdă și să ofere soluții de păstrare/valorificare a elementelor de patrimoniu și de identitate culturală.

Rezultatele atelierelor au fost expuse la ”Piața Satului”, organizată în curtea salinei din Cacica, sâmbătă 29 iulie 2023, eveniment care a adus împreună producătorii locali și care a furnizat cadrul pentru prezentarea rezultatelor atelierelor. Dorim să facem cunoscute rezultatele obținute și ideile dezvoltate în cadrul activităților atelierelor, care, considerăm că vor contribui la dezvoltarea spațiului rural. „Piața satului” a fost sprijinită financiar prin proiectul “Stagii de practica inovative în domenii de specializare inteligentă”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – „Educaţie şi competenţe”, Obiectiv specific OS. 6.13. Obiectivul general al proiectului corespunde obiectivului major al POCU de dezvoltare a resurselor umane prin creșterea accesului la un sistem de educație de calitate, la stimularea ocupării și parteneriatului dintre instituțiile educaționale și agenții economici de practică, viitori angajatori.

Partenerii care au fost alături de organizatorii Școlii de vară sunt instituții și ONG-uri care au o viziune comună asupra posibilităților de dezvoltare a zonei, printr-un turism cultural și orientat spre natură, care să pună în valoare și să exploateze înțelept resursele existente. 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Axa prioritară 6 – „Educaţie şi competenţe”, Obiectiv specific OS. 6.13

Titlul proiectului: “Stagii de practica inovative în domenii de specializare inteligentă”

POCU/626/6/13/133256, Contract nr. 3687/18.02.2021

Comments:

  • august 14, 2023

    Scoala de Vara a fost o experienta unica care a contribuit la formarea tinerilor nostri si a adus impreuna fortele pentru a aborda noi provocari antreprenoriale si sanse de dezvoltare durabila a comunitatii. Felicitari tuturor celor implicati de la organizatori, cadre didactice si experti pentru ideile inovatoare si entuziasmul oferit!

    reply...

Postează un comentariu