fbpx

Darex Auto te sfătuiește să iei toate măsurile pentru pregătirea și întreținerea mașinii iarna. Iar dacă ești începător și nu știi cum stă treaba, avem pregătite pentru tine câteva recomandări.

Autovehiculele sunt cele mai solicitate în sezonul rece, iar orice greșeală pe care o faci în această perioadă poate fi deosebit de periculoasă.

Vremea rece te poate lovi unde te aștepți mai puțin, mai ales dacă nu-ți pregătești corespunzător mașina. Ai merge cu anvelope de vară, iarna? Dacă răspunsul e da, atunci te supui unei serii lungi de probleme.

Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă

Echipează-te cu anvelope. Anvelopele de iarnă sunt create special pentru condițiile iernii, fiind fabricate dintr-un material mai moale, care poate să-și mențină flexibilitatea chiar și pe vreme foarte rece. Asigură aderență crescută pe orice tip de suprafață, așa că schimbarea avelopelor de vară cu cele de iarnă nu ese opțională. Nu uita de presiunea din anvelope și de dotarea cu lanțuri de zăpadă.

Soluția antigel. Este vorba despre lichidul pentru sistemul de răcire al motorului, care are capacitatea de a rezista la temperaturi scăzute și protejează sistemul de răcire. Nu uita să treci la service auto pentru a verifica dacă totul este în regulă cu antigelul.

Ștergătoarele de parbriz. Cum iarna ne cam dă de furcă cu vizibilitatea, asigură-te că ștergătoarele sunt în stare foarte bună. Ia în calcul că lamelele au o durată de viață de aproximativ un an. Dacă iarna e grea, durata de viață scade. Darex Auto îți recomandă să îți iei ștergătoare special create pentru sezonul rece. Dacă ți se pare că este un detaliu exagerat, află că este indicat să cureți și să ceruiești bine farurile pentru vizibilitate.

Alte sfaturi de la specialiștii Darex Auto

Pe lângă cele de mai sus, e foarte important să:

  • verifici acumulatorul la pornire;
  • verifici instalația de climatizare
  • verifici sistemul frânei de parcare;

Echipează-te de iarnă cu echipamente precum racletă și perie pentru curățarea zăpezii, soluție de degivrare parbriz, lopată pentru înlăturarea zăpezii, covorașe interioare din cauciuc, lanțuri. Iarna-i grea pentru mașini, dar dacă ții cont de aceste sfaturi, nici n-o să-ți dai seama cum ai trecut peste.

Postează un comentariu