Punctul de pornire este evaluarea disponibilului de care dispunem, ținând cont de diverse aspecte: situația familială, împrumuturile în derulare, perspectivele de carieră etc.

CUM PUNEM ÎN PRACTICĂ STRATEGIA?

  • Identifică suma pe care o poți economisi, vezi de cât timp ai nevoie să ajungi la rezultatul dorit .
  • Stabilește termenul proiectului tău: De exemplu, peste 1 an vreau să-mi renovez casa, în 6 luni plec în vacanță , în 6 luni vreau să-mi schimb mașina.

FĂ DIFERENȚA DINTRE NEVOI ȘI DORINȚE

Nevoile sunt acele lucruri necesare traiului de zi cu zi: locuință, utilități (gaz, electricitate, apă), mâncare, produse de igienă, îmbrăcăminte. Ai nevoie de ele pentru a supraviețui.

Dorințele, pe de altă parte, reprezintă toate acele lucruri de care te poți dispensa oricând fără fi afectată viața cotidiană: o casă foarte mare, o mașină luxoasă, haine de firmă, mâncăruri rafinate, băuturi scumpe sau cele mai noi modele de electronice și electrocasnice. Dorințele tind să satisfacă alte tipuri de nevoi (pe lângă cele de supraviețuire): relaxare, popularitate, dezvoltare personală, afirmare socială.

Odată ce ai făcut distincția dintre nevoi și dorințe poți să -ți stabilești obiectivele pe termen scurt și lung.

Desigur, pentru a completa economiile făcute, poți apela la împrumuturi.

Desigur, pentru a completa economiile făcute, poți apela la împrumuturi

C.A.R. Învățământ Fălticeni își are rădâcinile mult în trecut când, acum 92 de ani, în 1926, a luat ființă Banca Corpului Didactic Primar al județului Baia în imobilul în care funcționează și în prezent.

În momentul în care vorbim au 3 puncte de lucru în municipiul Suceava și 23 de agenții în tot  județul! Acordă împrumuturi rapide pentru salariați din mediul privat, bugetari, pensionari și studenți.

Activitatea presupune multă muncă cu răspundere enormă, fiind vorba de fonduri ale membrilor care merg în împrumuturi și trebuie recuperate! Dar axându-se pe bonificarea acestor fonduri, pe implicarea în acțiuni din comunitate, deschidere către nou și bazându-se pe o echipă tânără și responsabilă în servirea cu promptitudine a celor interesați de împrumuturi și economisire, C.A.R Învățământ Fălticeni  a ajuns acum cel mai mare CAR din județ! Top 3 la nivel național.

Asociația Casa de Ajutor Reciproc Învățământ Fălticeni a susținut și susține comunitatea locală nu doar prin programele cu caracter social pe care le-a dezvoltat de-a lungul anilor alături de parteneri din județ sau doar prin sponsorizarea activităților culturale, sportive și educative care au loc.

CAR Învățământ Fălticeni susține economia locală prin crearea locurilor de muncă, prin închirierea, cumpărarea sau construirea sediilor, prin taxe și impozite… Și prin dobânzile avantajoase la fondurile de economisire care sunt cu 2-3 procente mai bune decât cele de pe piața financiar-bancară.

Pentru sănătate financiară și o viață de succes, urmărește-le în continuare materialele de pe site, www.car-învățământ.ro, Facebook și Instagram sau sună gratis la TelVerde 0800 827 227!

 

Postează un comentariu