Am stat de vorbă cu Laura Cătălina Culipei, Consilier județean și liderul Organizației Județene a Femeilor Liberale, Suceava.

A început să se implice în politică din poziția de om de afaceri , încă din anul 2007 în Organizația de femei  PLD de atunci, când tot domnul Gheorghe Flutur era președinte. A continuat în politica liberală alături de echipa cu care a pornit la drum, ajungând în anul 2012 Președinta Organizației de femei PDL. În prezent ocupă pentru a 3 a oară această funcție în organizația PNL Suceava. În paralel este consilier județean și acum candidează pentru un nou mandat la Consiliul județean, aflându-se pe liste la poziția 7 în echipa PNL Gheoghe Flutur.

Ce înseamnă pentru o femeie implicată și în mediul de afaceri și având o familie frumoasă cu 3 copii, să facă politică?

În primul rând multă organizare. În al doilea rând multă susținere, în special din partea familiei și desigur din partea colegilor de partid. Pentru că a avut susținere pe tot parcursul profesional acum încearcă să insufle acest lucru celor 16 comune aflate în subordinea ei, din județul Suceava.

Ajut în special candidații noi, gândim împreună strategii de comunicare, stăm de vorbă cu alegătorii, vedem ce îmbunătățiri putem aduce, muncim împreună să ne cunoască electoratul. Fiecare comună are avantajul ei și poate propune strategii de dezvoltare adaptate potențialului avut. Oamenii nu îndrăznesc să investească în mediul rural. Le spun că și eu am plecat de la zero în afacerea de transport pe care o dețin împreună cu soțul meu, ADM Expres Group și am ajuns la 23 de angajați, cu multă implicare și deschidere către oportunități. Suntem un partid de dreapta, asta presupune, să avem inițiativă, să muncim, să susținem dezvoltarea economică. Am trecut printr-o perioadă dificilă ca județ, dar să nu uităm că în județul Suceava  sunt mai multe firme ca în județul Iași. Cu toții am contribuit la promovarea zonei și o vom face în continuare. De altfel sunt printre membrii fondatori ai Patronatului judetean al femeilor de afaceri din IMM Suceava

Cu privire la situația și atacurile aduse partidului din care face parte și totodată cu privire la atacurile aduse liderului județean al PNL Suceava, Laura Cătălina Culipei ne-a mărturisit că „a fost o problemă nouă, o situație nouă pentru fiecare dintre noi. Un context din care unii au reușit să iasă cu brio și cu fruntea sus iar alții, în această perioadă, o perioadă în care ar fi trebuit să fim mai buni, mai uniți, mai liniștiți, s-au ocupat să arunce cu noroi în unele persoane, dar noi mergem înainte cu ce am realizat până acum.

✔️Infrastructură(modernizare drumuri în județul Suceava, realizare unui nou terminal la Aeroprtul Ștefan Cel Mare, dublarea numărului de beneficiari casnici de gaze naturale, apă canal etc)

✔️Sănătate (aparatură modernă pentru centrul nuclear de la Spitalul județean Suceava)

✔️Educație(parteneriat cu Universitatea Ștefan cel Mare Suceava)

✔️Tineret(înființarea taberei de la Bucșoaia)

✔️Cultură(teatru, tradiții și multe târguri cu produse din Bucovina)

✔️Turism(programe consacrate, Crăciun în Bucovina, Pște în Bucovina, Produs în Bucovina)

✔️Mediul de afaceri(colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Suceava)

✔️Administrație și protecție socială(digitalizarea administrației publice locale)

✔️Relații externe și diaspora(dezvoltare parteneriate externe)

Mai multe informații despre activitatea acestora găsiți pe paginile de facebook PNL Suceava, Consiliul Județean Suceava, dar și pe pagina de facebook Laura Cătălina Culipei.

A mai menționat faptul că Organizația Femeilor Liberale va fi mereu prezentă în mijlocul oamenilor, ceea ce va asigura o mai bună cunoaştere a opiniilor şi nevoilor acestora, particularitățile și așteptările publicului elector. Toate aceste activități pe care le desfășoară nu o împiedică să se implice în familie, unde mărturisește că își încarcă bateriile și face tot posibilul să se bucure de fiecare eveniment .„Deși am 3 copii, niciodată nu am ratat ședințele cu părinții sau serbările școlare.”

Bucowina Plus îți face cunoștință cu o parte din candidații la alegerile din această toamnă.

Platforma noastră este despre tine și despre plus valoarea pe care o oferi comunității.

Căutăm oamenii care ne pot împărtăși valori cu care să funcționăm și în afara alegerilor locale.

Din acest interviu am învățat că se poate să fii mamă, om de afaceri și politician. E nevoie de organizare, inițiativă, de echipă pentru proiecte mari, de un lider activ care să ne ofere provocări să ieșim din bula noastră de confort, de la care să avem ce învăța și care să ne ofere posibilitatea de a ne afirma.

Succes tuturor candidaților!

Postează un comentariu