Președintele PMP Suceava și candidatul acestui partid pentru funcția de primar al municipiului Suceava, Marian Andronache, are o viziune modernă în legătură cu dezvoltarea urbei, viziune împărtășită nu numai pe rețelele de socializare, ci și prin întâlnirile și discuțiile cu alegătorii.

Viceprimar în funcție, el dorește, în primul rând, să transforme municipiul reședință de județ într-un oraș civilizat. „Trebuie să eradicăm sursa de noroi și de praf prin asfaltarea acestora, dar nu înainte de a asigura utilitățile necesare, apă, canal, gaz pe fiecare stradă”, acesta este mesajul lui Andronache.

Candidatul PMP pentru Primăria Suceava spune că un alt deziderat pe care îl va realiza în calitate de primar va fi egalizarea dezvoltării cartierelor municipiului, iar acest lucru se va realiza cel mai eficient prin atragerea de fonduri europene, astfel încât și cartierele mărginașe să se ridice la nivelul celor centrale.

Marian Andronache are mai multe măsuri concrete care odată implementate vor contribui la îmbunătățirea serviciului de transport public local de călători.

Odată cu introducerea mijloacelor de transport electrice se creează oportunitatea luării unor măsuri prin care să se eficientizeze, să se suplimenteze și să se adapteze capacitatea de transport existentă în administrarea si utilizarea TPL.

Astfel, Andronache propune ca autobuzele existente, care prezintă o uzură avansată în urma celor 14 ani de  utilizare și care au peste un milion de kilometri parcurși, să fie incluse într-un plan de transport adaptat transportului de călători în Zona Metropolitană Suceava : „În acest fel se obține o maximizare a confortului transportului cu mijloacele de transport electrice și o reducere importantă a gradului de poluare în municipiul Suceava.

O altă măsură pe care o va lua va fi mărirea frecvenței curselor în cartierul Ițcani, odată cu deschiderea autogării Suceava în noua locație, respectiv pe strada Traian Vuia.

De asemenea, Marian Andronache susține și introducerea unei linii rapide de transport public local între  Gara Suceava și Gara Suceava Nord, via strada Gheorghe Doja.

Și dacă tot vorbim despre transportul de călători, candidatul PMP la fotoliul de primar vrea introducerea de autobuze speciale doar pentru transportul elevilor către unitățile de învățământ, în sistem gratuit: 

Acest sistem va fi doar pentru transportul copiilor către și de la unitățile școlare, cu accesul părinților atunci când copilul este prea mic sau are nevoie de însoțitor. În același timp susțin și introducerea transportului gratuit pentru pensionari, precum și pentru categoriilor de persoane stabilite după criterii de  merit, venit, situații sociale deosebite și alte criterii”.

Transportul modern este în strânsă legătură, în viziunea lui Marian Andronache, cu un oraș curat, fără gunoaie, mirosuri, străzi inundate la prima ploaie, țânțari, căpușe, șobolani, praf și noroi. El este convins că una dintre investițiile care trebuie realizată de urgență în Suceava este redimensionarea și decolmatarea canalizării pluviale, pentru a nu bloca circulația în unele zone ale municipiului, respectiv pe Calea Burdujeni, la sensul giratoriu din Centru, în intersecția din Areni, pe Strada Universității la pompieri, în zona fostei uzine electrice, dar și în alte zone.

De asemenea, dezinsecția, dezinfecția și deratizarea sunt activități care trebuie să fie efectuate în mod constant, unitar și cu strictețe pentru sănătatea noastră, a tuturor. Iar pentru aceasta pot fi folosite mijloace moderne de realizare a lucrărilor de dezinsecție prin împrăștierea substanțelor necesare cu ajutorul vehiculelor aeropurtate pentru ca lucrarea să se desfășoare cu rapiditate în întreg municipiul”, a precizat el.

Nici importantul domeniu al sănătății nu a fost uitat de candidatul PMP pentru funcția de primar al Sucevei, Marian Andronache, opinia lui fiind că municipiul reședință are nevoie de un Spital Municipal numai pentru suceveni, la care aceștia să poată apelă fără să le fie frică. „Suntem printre puținele municipii reședință de județ care nu au un spital propriu. Fugim la Iași, la Cluj, la Târgu Mureș. Nu avem loc și nu e timp ca sucevenii să fie tratați din punct de vedere medical cu prioritate la ei acasă. Asta trebuie să se schimbe” afirmă cu claritate Marian Andronache.

El a spus că, în funcția de primar, vrea să acceseze fonduri europene pentru construire și dotare cu aparatură modernă, vor fi alocați bani pentru personalul medical și vor fi construite centre medicale de permanență în fiecare cartier.

Toate astea pentru a nu mai sta ore în șir la coadă la urgențe pentru probleme medicale minore pentru că putem avea medici la dispoziția noastră aproape, în cartier, 24 de ore din 24. Persoanele vârstnice nu vor mai fi singure pentru că trebuie să avem grijă de ele, prin construirea primul centru de îngrijire dedicat lor din municipiul Suceava, ceea ce înseamnă asistență medicală, hrană, confort, activități de socializare, special pentru părinții și bunicii noștri rămași singuri”.

Marian Andronache a concluzionat că prin toate acestea își dorește să facă din Suceava un oraș sănătos, un oraș european, un oraș de nota 10 (zece). „Dar singur nu pot. Voi reuși împreună cu sucevenii și cu echipa mea de consilieri. Împreună contăm!”.

Postează un comentariu