Suceava Blues Festival – “Fani Adumitroaie” revine cu ediția a XII –a!  În perioada 13-14 august, evenimentul se va desfășura pe platoul Cetății de Scaun.  Programat inițial pentru luna iunie, festivalul a fost decalat tocmai pentru a permite unui număr cât mai mare de spectatori să asiste la concerte.  Anul trecut, SBF s-a desfășurat online, din cauza pandemiei.

Invitați din România, Marea Britanie, Grecia și Austria

Organizatorii au anunțat prezența unor artiști din Marea Britanie, Grecia, Austria și, bineînțeles, România.  “Dedicat memoriei lui Fani Adumitroaie, SBF este mai mult decât un festival, este un loc unde se leagă prietenii și se adună amintiri frumoase. O întâlnire cu prietenii și cu muzica bună este, de fiecare dată, un prilej de bucurie și un bun motiv de a adăuga amintiri faine. Ne vom bucura de formații live, jam session și alte lucruri fine” spun ei.

Festivalul, în sine, este o poveste dincolo de eveniment. S-a născut din pasiune, din spiritul muzicii, din recunoștința pe care prietenii lui Fani Adumitroaie < cel mai important artist de blues pe care l-a avut Suceava și unul dintre pionierii blues-ului din România > i-au adus-o după ce acesta s-a stins din viață.

Suceava Blues Festival, emblemă culturală a orașului și a României

În ediţiile de până acum au concertat nume sonore, precum Nightloosers, Rareș Totu, Raul Kușak, Vali Răcilă, A.G. Weinberger, Mike Godoroja, Cyfer, Sorin Chifiriuc, Quo Vadis, Semnal M, Florin Giuglea, Berti Barbera, Marcian Petrescu, Marius Dobra (Austria), Joe Rusi (Norvegia), Johnny Mitrache (Franța), Henrik Freischlader (Germania), Blue Family & Ana Radzic (Serbia), Tiny Legs Tim (Belgia), Borsodi Blues (Ungaria), Giles Robson, Lee Hedley sau Malone Sibun Band (Marea Britanie), Matt Schofield, KirK Fletcher, Josh Smith, Dean Bowman, Clay Windham, Ryan Donohue (SUA).

Toţi aceştia, dar şi standardul artistic ridicat al evenimentului, au făcut ca publicul să fie prezent în număr din ce în ce mai mare, iar SBF să devină o emblemă culturală a orașului și a României.

Festivalul a trecut și el prin numeroase schimbări. De la ediția-pilot din „Lăptăria lui Enache” (prilej cu care a fost lansat și unicul produs discografic al lui Fani Adumitroaie: „BLUES CON-FUSION”), trecând prin diverse locuri (Casa de Cultură, Club 60, Talcioc Cultural, Gârla Morii, Cetatea de Scaun a Sucevei) și folosind denumiri care s-au schimbat și ele (MusicFest, Blues No Mercy, Blues Con Fusion), evenimentul a crescut ca valoare, înglobând, pe lângă artiști, public și parteneri media, sponsori din business-ul local și voluntari din cadrul ONG-urilor.

 

Citește și

Postează un comentariu