fbpx

Începutul noului an universitar nu aduce vești prea îmbucurătoare la USV. Dacă la începutul lunii octombrie, majoritatea studenților era entuziasmată de orele pe care le vor petrece cu profesorii și colegii în incinta universității, acum acestea par a fi tot mai puține. Aceste măsuri au fost luate pentru siguranța studenților, a profesorilor și a personalului auxiliar. Măsuri luate din grijă pentru comunitate, pentru a limita răspândirea cazurilor de covid-19.

Universitatea „Ștefan cel Mare”, Suceava a început să își desfășoare activitățile didactice în sistem hibrid. Astfel, majoritatea facultăților vor face cursurile online și seminariile și laboratoarele față în față. 

Reducerea densității studenților din campus

Având în vedere că, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în primele două săptămâni ale anului universitar curent s-au încheiat activitățile care au implicat cazarea în căminele studențești, preluarea laptopurilor și a tabletelor de către toți studenții din anul I, licență zi, ținând cont de faptul că incidența cazurilor de COVID-19 a crescut îngrijorător, atât la nivelul județului, cât și la nivelul municipiului Suceava, Consiliul de Administrație al USV, în urma  ședinței desfășurate în data de 14 octombrie, a luat hotărârea de a reduce densitatea studenților în campus, ca măsură de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2, prin trecerea la învățământul în sistem hibrid.

Astfel, în perioada 18-31 octombrie 2021, cursurile, cât și alte activități didactice specifice fiecărei facultăți în parte, se vor desfășura în format online, urmând ca seminarele și laboratoarele să aibă loc, în continuare, on-site. Mai multe detalii privind această hotărâre, găsiți pe site-ul USV, AICI. 

Măsură de prevenire a infecției cu SARS-CoV-2

Se menționează că în următoarele două săptămâni căminele studențești vor funcționa în regim normal, la fel ca în primele două săptămâni de studii. În linii mari, orarul actual, întocmit la începutul semestrului, nu va suferi modificări.

O nouă decizie privind continuarea activităților didactice în sistem hibrid, revenirea la învățământul față în față sau modificarea structurii anului universitar prin introducerea unei perioade de vacanță/concediu, se va lua în data de 28.10.2021, cu aplicabilitate începând cu data de 01.11.2021.

Activitatea cantinei universității

Cantina/restaurantul studențesc va funcționa, în principal, asigurând servirea mesei, în limita locurilor disponibile, în condițiile respectării normelor sanitare în vigoare, precum la caserole, pentru a fi consumate la domiciliu/cămin/birou. Staționarea în spatiul de servire al mesei, în cazul în care nu sunt locuri disponibile, este interzisă. Plata mesei se va efectua, de regulă, cu cardul.

În această perioadă cel mai important lucru este să fim responsabili și să respectăm regulile igienico-sanitare cu care suntem obișnuiți de aproape 2 ani. Sănătatea este cea mai importantă, de aceea te încurajăm să păstrezi distanța, să porți mască și să te dezinfectezi foarte des pe mâini.

Postează un comentariu