fbpx

Trecerea în neființă a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la vârsta de 96 de ani, a stârnit un val de emoție nu numai în Regatul Unit, ci și în întreaga lume. Personalitatea ei, din care au răzbătut corectitudinea, solidaritatea și modestia, a fost prezentată în mass-media pe multiple planuri.

În mod sigur, domnia sa de 70 de ani a marcat dezvoltarea UK, dar și relațiile Regatului cu străinătatea. Locul reginei a fost luat de către proaspătul rege Charles al III-lea, proclamat în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul St. James. Majestatea Sa a promis să servească națiunea cu același “devotament de nezdruncinat” ca și regretata regină, în cadrul unuia eveniment la care au participat regina consoartă Camilla și fiul regelui, William, noul prinț de Wales.

sursa foto: https://ro.wikipedia.org/wiki/Charles_al_III-lea

Fundația FARA oferă șanse de integrare prin muncă tinerilor cu dizabilități și celor proveniți din centre de plasament

Monarhul, în vârstă de 73 de ani, este privit cu încredere și admirație nu numai în Regatul Unit, ci și în România, în mod special în județul Suceava.

Și asta deoarece aici patronează Fundația FARA, care oferă sprijin și servicii specializate pentru a atenua consecințele sărăciei, abuzului și traumei asupra copiilor, tinerilor și adulților vulnerabili, marginalizați și discriminați de pe teritoriul țării.

„Ne propunem să trasformăm ferma organică FARA înt-un business social, pentru a putea ajuta și mai mulți copii aflați în dificultate” declara Jane Nicholson, președintele fundației.

Prin programele sale, Fundația FARA se străduiește să construiască o societate dreaptă în care efortul colectiv concretizat prin relații de colaborare și parteneriate reușește să pună în valoare profesionalismul, creativitatea și inovația la nivel de comunitate. Prin oferirea de suport și crearea oportunităților de dezvoltare, Fundația FARA construiește viitorul unei generații care învață să își depășească limitele cauzate de  vulnerabilități, percepție socială,  lipsa capacităților și opțiunilor. Vom reveni într-un articol mai complex despre activitatea fundației.

Sprijin pentru copiii din comunitățile defavorizate pentru a nu părăsi școala

Fundaţia actualului rege Charles al III-lea a ajutat, de asemenea, peste 1.000 de copii suceveni să nu părăsească şcoala. Sprijinul a ajuns la micuții din comunităţi rurale, la cei care provin din familii cu venituri modeste și la cei din comunitățile defavorizate. Pe lângă aceştia, proiectul a ajutat indirect peste 2.500 de copii, fraţii şi surorile beneficiarilor direcţi, din 760 de familii aflate în dificultate. Proiectul a fost implementat iniţial în comuna Arbore, fiind extins şi în alte sate din judeţul Suceava, precum Baia, Bogata, Petia, Spătăreşti şi Bahna Arini.

După ani la rând de consiliere şi suport oferite copiilor săraci, situaţia şcolară a elevilor s-a îmbunătăţit. Beneficiarii au finalizat cu succes ciclurile primar şi gimnazial, comunitatea a devenit mai responsabilă, iar părinţii îşi încurajează copiii să meargă la şcoală. De asemenea, fundaţia a consolidat locuinţele aflate în stare avansată de degradare din Bahna Arini, pentru a oferi copiilor un mediu sănătos de viaţă.

Postează un comentariu