fbpx

La inițiativa Asociației Capital Civic, cu sprijinul Departamentului de Științe ale Educației, Facultatea de Știinte ale Educației, Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratului Școlar Județean Suceava și a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, pe data de 23 noiembrie a avut loc evenimentul Educație prin inspirație – Împreună pentru o educație responsabilă.

Zeci de tineri care urmează un profil de viitor cadru didactic au participat la evenimentul organizat la finalul săptămănii trecute la Univeritatea „Ștefan cel Mare”. Specialiști în domeniul educației le-au oferit participanților informații de preț cu privire la cariera pe care aceștia urmează să o îmbrățișeze.

Împreună pentru o educație responsabilă

Cum educația constituie unul dintre pilonii de bază ai societății în care trăim, este necesară pregătirea și susținerea tinerilor care își doresc să devină cadre didactice. Organizat sub egida „Împreună pentru o educație responsabilă”, evenimentul din data de 23 noiembrie a abordat un subiect extrem de important pentru viitorul comunității din care facem parte  – educația permanentă.

Invitații conferinței au fost specialiști în educație, care le-au oferit participanților informații și sfaturi valoroase, menite să îi inspire și să le fie de ajutor în viitoarea carieră. Aceștia au fost:

  • Prof. Tatiana Vîntur – inspector școlar pentru educație permanentă, Inspectoratul Școlar Județean Suceava
  • Prof. Eugenia Trufin – inspector școlar, responsabil cu managementul resurselor umane, Inspectoratul Școlar Județean Suceava
  • Prof. Daniela Jeder – conferențiar universitar doctor, Facultatea de Științe ale Educației, Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava
  • Prof. Olguța Șchiopu – inspector învățământ primar, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani – Incluziune și diversitate în educație
  • Prof. Loredana Viziteu – președinte al Asociației Capital Civic și fondator al publicației media www.bucowinaplus.ro
  • Prof. dr. Cristina Manolache – Casa Corpului Didactic Botoșan

 

Pentru a veni în sprijinul tinerilor care își îndreaptă pașii spre o carieră în educație, subiectele abordate de către specialiști au fost următoarele:

  • Educație pentru valori;
  • Provocările în gestionarea resurselor umane în educație;
  • Dimensiuni axiologice și deontologice în spațiul școlar;
  • Incluziune și diversitate în educație;
  • Formarea profesională inițială prin liceele pedagogice – bază a competențelor de lucru în alternativele educaționale.

Implicarea partenerilor – un factor decisiv în succesul evenimentului

Succesul evenimentului inițiat de Asociația Capital Civic, Educație prin inspirație – Împreună pentru o educație responsabilă, se datorează sprijinului oferit de partenerii acestuia:

BucoWina PLUS,

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava,

Facultatea de Științe ale Educației,

Inspectoratul Școlar Județean Suceava,

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani,

Consiliul Județean Suceava,

CAR Flexicredit,

Parfums de Sofia

 Florăria Diva.

Datorită efortului comun de a contribui la consolidarea unei comunități educate și responsabile, tinerii care au ales să se dedice profesiei de cadru didactic au avut acces la informații și sfaturi utile în acest domeniu, de la specialiști cu ani de experiență în spate.

Te invităm să urmărești interviul cu doamna Olguța Șchiopu, inspector școlar pentru învățământul primar, la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani – „Învățătorul este lumina care aduce lumină”.

Postează un comentariu