„Pastrătoare a vechilor tradiții”, BERMAS – Suceava nu a renunțat la procedeul clasic de fabricare a berii, care presupune folosirea malțului si a hameiului natural sub formă de peleti. 

Și despre dăruirea și priceperea berarilor suceveni s-a aflat până la Cluj.

Vorbim, desigur, despre Bere din Bucovina.  Am stat de vorbă cu cei care se ocupă de comercializarea reginei blonde a Bucovinei, în Transilvania. ,,Bere din Bucovina” este  chiar berea adusă de la fabrica Bermas din Suceava, singura fabrică de la noi care a rămas în picioare după anii 90. Preia în continuare rețetele tradiționale, cu ingrediente 100% naturale, fără alte adaosuri care nu au ce căuta într-o bere bună.

Bar Agency s-a ocupat ca berea produsă la Suceava să ajungă pe rafturi clujene

Compania a pus bazele brandului Bere din Bucovina și a reunit cele patru tipuri de beri din fabrica Bermas sub aceeași umbrelă. Dacă îi întrebați pe cei se la Bar Agency, “Bere din Bucovina” înseamnă bere produsă cu grijă în inima Bucovinei, la Suceava, după reţetele clasice din secolul XIX – un aspect important fiind folosirea malțului și a hameiului sub formă de peleți.

Berea din Bucovina părăsește zilnic porțile fabricii din Suceava şi ajunge la Cluj în patru sortimente: Solca, Suceava Clasic, Călimani și Bermas

Berea din Bucovina se adresează tuturor, mai puțin persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Fiind beri de tip Lager, își găsesc apreciere în rândul oamenilor care caută o bere bună, fresh şi din ingrediente naturale de calitate, atent selecţionate, produse în România. Este berea perfectă pentru un party, dar merge la fel de bine şi cu un pui la grătar, un burger, o salată sau o mâncare picantă. Este o bere „hip”, cum le place să spună clujenilor de la Bar Agency. Merge bine în fața televizorului, la meciul de fotbal al echipei preferate, dar este şi pretextul perfect ca să te vezi cu prietenii în oraș.

Proiectul Bar Agency a pornit la drum în urmă cu 9 ani

Băieții de la Bar Agency s-au implicat câțiva ani la rând în competiții de profil, în training-uri, în proiecte de consultanță, dar și în evenimente (mici și mari).

Tot în jurul Bar Agency “gravitează” şi “Bere din Bucovina”, brand conceput pentru a reuni cele patru beri produse în fabrica din Suceava – deținută de SC BERMAS SA, dar şi “The Ice Job”, linia de producţie de gheaţă. Dacă vreţi să aflaţi mai multe, puteţi intra pe www.bar-agency.ro, aveţi acolo toate detaliile.

Bar Agency a decis să își extindă activitatea în zona de distribuţie, iar Fabrica Bermas a fost unul dintre partenerii care au acceptat această colaborare. Brandul “Bere din Bucovina” are potențial şi, în scurt timp, a ajuns în topul preferinţelor clujenilor – și nu numai – când vine vorba de o bere bună.

Cu ce se diferențiază Bere din Bucovina de alte beri făcute pe la noi?

Ei bine, în primul rând este un produs românesc și este de calitate. Cele patru Beri din Bucovina – Solca, Suceava, Călimani şi Bermas – respectă principiile berii adevărate, care sunt valabile şi astăzi, la 200 de ani de la prima bere produsă la Suceava. Berea din Bucovina este produsă din malț de fabricație proprie, de calitate superioară provenit din orz de la producători autohtoni din Suceava şi judeţele învecinate, din hamei natural de la producători autohtoni din zona Transilvaniei, apă din izvoarele Berchiseştiului şi drojdie specială pentru fabricarea berii blonde prin metoda clasică.

Cum se face o Bere din Bucovina?

Este produsă după procedeul clasic de fabricare a berii care presupune folosirea malțului și a hameniului sub formă de peleți. Acest lucru se datorează și faptului că fabrica Bermas Suceava, este un producător 100% românesc şi singura fabrică din industria berii care și-a continuat după 1990 activitatea pe vechea structură tehnică și tehnologică, deci putem spune că berea este produsă tradițional. De menționat și faptul că cele patru beri au timpi de fermentație cuprinși între 30 și 50 de zile fără adaos forțat de CO2.

După ce este “gata”, adică după fermentație, filtrare, fierberea mustului și limpezirea acestuia, urmează îmbutelierea și pasteurizarea. Apoi, Berea din Bucovina ajunge în Cluj-Napoca în sticle de 0,5 litri, câte 12 per ambalaj, sau la Keg de 50 de litri.

Diferențele dintre cele 4 tipuri de bere sunt date de rețetele individuale folosite pentru fabricarea fiecăreia dintre ele, volumul de alcool regăsit în fiecare bere, culoarea și gradele Plato.

Solca, are o tradiție din anul 1810, o adevărată “Bere din Bucovina“, readusă pe piață de fabrica din Suceava, este o bere blondă superioară, cu o concentrație de alcool de 4,8% vol si 11° Plato. Solca este cea mai specială dintre cele patru beri, având un gust fin și plăcut.

Suceava Clasic este o bere care îmbină armonios gustul, aroma de hamei și malțul cu aroma fină cu prospețimea spicelor de orz. Conține 4,4% alcool si 10,2° Plato. Fiind cea mai renumită bere dintre Berile din Bucovina este și cea mai căutată.

Călimani, care poartă numele masivului muntos din lanțul Carpaților Orientali, este o bere blondă superioară, cu o concentrație de alcool de 4,6%, 10,5° Plato, mai închisă la culoare. Potolește setea datorită conținutului de săruri, substanțe amare, alcool și bioxid de carbon mai ridicat decât la celelalte Beri din Bucovina.

În fine, Bermas, care poartă cu mândrie numele fabricii unde este produsă, este o bere blondă superioară, care are cea mai mare concentrație de alcool, 5,2% vol și 11,5 ° Plato. Bermas se obține după o tehnologie clasică proprie, omologată. Se utilizează numai malț blond fără adaos de cereale nemalțificate și hamei în doză mărită din două varietăți.

De ce să bem Bere din Bucovina?

Pentru că te răsplăteşte încă de la prima înghițitură!

Berea din Bucovina este fresh, cool, mișto, românească, berea pe care o „bea bunicul”, dar şi prietenul tău cool. Pentru unii este “regina blondă a Bucovinei”, pentru alții este berea pe care au băut-o la cel mai tare party sau berea din seara aia în care s-au distrat la maxim cu colegii de birou. Este o bere născută din dăruirea şi priceperea berarilor suceveni care de aproape 40 de ani se îndeletnicesc cu această nobilă meserie, fără să renunţe niciodată la procedeul clasic de fabricare sau să facă rabat de la calitate.

Puteţi gusta Bere din Bucovina în multe dintre barurile și restaurantele mișto din Cluj. În fiecare săptămână, Berea ajunge constant în noi locaţii din Cluj, aşa că vă invităm să urmăriţi pagina de Facebook “Bere din Bucovina” ca să aflaţi primii unde o puteţi savura.

Postează un comentariu