CAR Învățământ Fălticeni se implică în comunitatea din care face parte și susține educația prin proiectul „Burse pentru cei mici”. 

Educația este un proces continuu, care nu are finalitate și care își are începutul în copilărie. Astfel, ea devine mai importantă și are nevoie de o atenție specială în anii copilăriei. 

Educația este oglinda individului și a activităților pe care le întreprinde, iar societatea are datoria de a se asigura că oglinda e curată. Cum tinerii de azi sunt viitorul de mâine, bursele oferite de CAR Învățământ Fălticeni au scopul de a susține educației copiilor și, astfel, de a contribui la construirea societății de mâine.

Proiectul va ajunge în toamna acestui an la a patra ediție și presupune acordarea de burse copiilor membrilor CAR, elevi în clasele I – XII, cu rezultate foarte bune la învățătură și cu situație materială precară în familie.

Trebuie să știi că nu se va lua în considerare un venit minim sau maxim pe cap de familie atunci când se va face punctajul pentru acordarea burselor. Departajarea se va realiza prin coroborarea situației materiale cu mediile elevului din anul precedent.

În schimb, este necesar ca elevul să fi avut media generală cel puțin 9 sau calificativul Foarte Bine și 10 la purtare pentru a îndeplini baremele necesare acordării bursei.

O altă condiție pe care trebuie să o îndeplinești, dacă vrei să beneficieze copilul tău de bursa CAR Învățământ Fălticeni, este să ai o vechime de cel puțin 12 luni în CAR și să nu fi avut restanțe la plata ratelor sau contribuției.

Pentru a afla mai multe detalii, consultă regulamentul de acordare a burselor CAR Învățământ Fălticeni din 2019-2020  aici.

Până în luna iunie inclusiv, 200 de elevi ai membrilor CAR Învățământ Fălticeni au beneficiat de o bursă lunară în valoare de 100 de lei, pentru o perioadă de 9 luni. În luna septembrie se va da startul celei de-a patra ediții a proiectului „Burse pentru cei mici”.

CAR Învățământ Fălticeni s-a implicat constant în activitățile comunității aducând beneficii și câștiguri nu doar pentru membrii înscriși, ci pentru fiecare membru al societății.

Perioada pandemiei poate fi luată drept exemplu, atunci când CAR a lansat o platformă online de strângere de donații pentru medici și întreg personalul medical. De altfel, tot de la CAR am învățat care sunt pașii necesari pentru a construi o strategie de economisire.

În mod constant, Car Învățământ Fălticeni a ales să lucreze pentru tine, prin proiectele pe care le-a gândit și facilitățile de economisire pe care ți le poate oferi.

CAR Învățământ Fălticeni își are rădăcinile mult în trecut când, acum 90 de ani, în 1926, a luat fiinţă Banca Corpului Didactic Primar al judeţului Baia în imobilul în care funcţionează şi în prezent.

Cum societatea este formată din implicarea fiecărui membru, știm că echipa CAR Învățământ Fălticeni și-a adus toată contribuția pentru o dezvoltare armonioasă a comunității. 

Intră pe site-ul car-invatamant.ro și află cum poți deveni membru CAR Învățământ Fălticeni și cum poți să beneficiezi de proiectele implementate. Te invităm pe Bucowina Plus să descoperim împreună ce plusuri ne aduce comunitatea și pe grupul Schimb de experiențe, în care poți să ne atragi atenția și tu despre oameni, locuri, branduri și poveștile lor.

Postează un comentariu