Despre sustenabilitate se tot vorbește în ultima vreme. Acest lucru are în vedere gestionarea resurselor finite care ar trebui folosite în mod conservator și atent. Scopul este unul cu perspectivă: a se asigura că sunt suficiente pentru generațiile viitoare. Ne bucurăm să aflăm că EGGER este una dintre marile companii care se gândește la comunitatea durabilă a viitorului.

EGGER crede în utilizarea responsabilă a lemnului, ca materie primă. Ca şi în natură, procesele noastre sunt organizate în circuite, care asigură conservarea resurselor. În centrul preocupărilor noastre se află conceptual de ciclu ecologic al materialelor.

În fiecare an, compania publică și raportul de sustenabilitate (raport nefinanciar) odată cu raportul financiar anual. Acesta conține strategia, obiectivele și performanța Grupului cu privire la sustenabilitatea economică, ecologică și socială.

În raport, aceștia prezintă obiectivele sale strategice de sustenabilitate și subliniază angajamentul său clar pentru o activitate economică sustenabilă, pe termen lung.

EGGER a organizat Ziua porților deschise

În perioada 1-3 septembrie 2021 compania EGGER a organizat Ziua porților deschise la fabrica din Rădăuți pentru reprezentanții administrațiilor locale învecinate.

Primarii, consilierii locali și funcționarii din Administrațiile locale din Rădăuți, Dornești și Satu Mare au participat la Ziua porților deschise la EGGER. 30 de reprezentanți ai comunității în care își desfășoară activitatea au luat parte la discuții, prezentări și tururi de fabrică.

Prin cele trei zile dedicate Zilelor porților deschise s-a propus să se ofere mai multe informații privind activitatea de pe platforma industrială din Rădăuți din ultimii doi ani. S-a început cu Raportul de sustenabilitate, disponibil aici. Raportul pe 2020 conține exemple de bune practici care ilustrează modul în care se abordează tema sustenabilității în activitatea și acțiunile lor zilnice. De asemenea, se prezintă obiectivele de sustenabilitate și se subliniază astfel angajamentul clar față de o gestionare durabilă, pentru mai multe generații.

Agenda discuțiilor a mai inclus proiectele de CSR din ultimii doi ani, precum contribuția companiei în domeniul sănătății (ex. la Spitalul Municipal Rădăuți, materiale anti-COVID) sau educației (ex. proiectul ”Digitalizarea educației”) și concluziile studiului de sănătate realizat periodic pentru EGGER Technologia.

EGGER construiește relații sustenabile cu reprezentanți din educație, sănătate și comunitate

În timpul turului de pe platforma industrială participanții au aflat detalii tehnice despre procesul de producție și produsele EGGER, în special PAL, de la Rădăuți și managementul apei uzate de pe platforma industrială.

”Am invitat reprezentanții administrațiilor locale învecinate pentru a le oferi o perspectivă mai clară asupra activității fabricii noastre și a impactului pozitiv – prin angajați, impozite locale, furnizori , sponsorizări –  pe care compania o are în comunitatea în care ne desfășurăm activitatea. Obiectivul nostru este să construim și să consolidăm relații sustenabile cu reprezentanți din educație, sănătate și comunitate, principalele domenii spre care ne orientăm atenția în proiectele noastre de implicare locală. Ziua porților deschise este o oportunitate potrivită în acest sens” a declarat Alina Chifan, director de Vânzări al EGGER Romania.

Precedentul eveniment de tip Ziua porților deschise a avut loc în iunie 2019. Scopul EGGER este ca periodic să reia acest tip de întâlniri, astfel încât să contribuie la crearea unei relații transparente și deschise între companie și comunitatea locală.

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are aproape 850 de angajați. În Rădăuți, sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. compania a investit cca. 500 milioane Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Citește și: Safety week la Egger

SAFETY WEEK LA FABRICA EGGER DIN RĂDĂUȚI

Postează un comentariu