fbpx

Se întâmplă lucruri minunate la USV. Cu ocazia Zilelor FIESC din cadrul Universității „Ștefan cel  Mare” Suceava s-au pregătit întâlniri , dezbateri, și reuniuni. Scopul acestor evenimente a fost acela de a dezvolta cultura de masă știițifică și literară.

Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor funcţionează în cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava şi asigură cursuri universitare şi postuniversitare structurate pe următoarele niveluri de formare: ingineri în specializările Calculatoare, Automatică şi Informatică aplicată, Electronică aplicată, Energetică industrială, Sisteme electrice şi Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic, perfecţionare sau specializare postuniversitară cu durate cuprinse între 4 luni şi 2 ani, master și  doctorat.

ZILELE FIESC

Vineri, 25 martie 2022, în Amfiteatrul „Dimitrie Leonida” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, s-au desfășurat Zilele Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, manifestare organizată la inițiativa domnului prodecan conf. dr. Aurelian Rotaru, la care au fost invitați membri ai conducerii USV, reprezentanți ai unor mari firme din zonă, cadre didactice, studenți doctoranzi și cercetători din universitate.

În cadrul manifestării, care a durat peste 6 ore, au fost prezentate centrele și laboratoarele de cercetare ale facultății, proiectele de cercetare dezvoltate în ultima perioadă alături de parteneri, preocupările și direcțiile de studiu ale grupelor de cercetare, rezultatele cercetării, infrastructura de cercetare. Totodată, au fost inițiate discuții cu reprezentanți ai firmelor Assist Software Suceava, ElectroAlfa Botoșani, EON – Delgaz Grid, Alten, Endava, Econfaire, MIND Software, MASPEX Romania și Leviatan, în perspectiva unor colaborări ulterioare pe direcții de cercetare specifice sau pentru îmbunătățirea proceselor educaționale la nivelul programelor de studii de licență, masterat și doctorat.

Dezvoltarea culturii de masă științifice și literare

Manifestarea se înscrie într-o serie de activități dedicate susținerii tinerilor cu preocupări în domeniul științific și ingineresc, capabili de performanță, ce vor fi organizate în următoarele luni în USV, și a pus în valoare potențialul unor mari colective de cercetare ale USV, care aduc prestigiu și recunoaștere școlii inginerești sucevene.

Zilele FIESC au continuat sâmbătă, cu o întâlnire a Clubului Quantum – cerc studențesc organizat de conf. dr. ing. George Mahalu, cu o secțiune literară. Axat pe reuniuni, dezbateri, prezentări, cu scopul dezvoltării culturii de masă științifice și literare, Clubul Quantum a avut ca invitați pe doamna Gina Puică de la Departamentul de limba și literatura română și științele comunicării din USV, coordonatoarea Cenaclului transfrontalier Mașina cu poeți, Constantin Horbovanu, coordonatorul Clubului de Inițiativă Literară (CIL) și medicul stomatolog Doru Mihai Mateiciuc, în calitate de poet, care a lansat un volum propriu de poezii. 

FIESC pregăteşte specialişti în domenii high-tech bine cotate pe piaţa mondială a muncii:

  • inginerie software, inginerie hardware, tehnologii informaţionale şi comunicaţii, inteligenţă artificială, proiectarea aplicaţiilor pe Intranet / Internet;
  • automatizări industriale, microcontrolere, reţele industriale de calculatoare;
  • electronică de larg consum, radiotehnică, electronică medicală, televiziune, comunicaţii mobile, prelucrări numerice ale semnalelor audio şi video, electronică de putere, microunde, proiectare asistată de calculator (CAD);
  • proiectarea maşinilor electrice, acţionări electrice, electrotermie, manipulatoare şi roboţi industriali, mutatoare;
  • instalaţii şi reţele termice, utilizarea energiei electrice, reţele electrice, supratensiuni şi izolaţii, inventică;
  • inginerie economică în energetică, electronică şi electrotehnică.

Poate îți place și: 

Noua tehnologie și energia regenerabilă, temele proiectelor transfrontaliere derulate de USV

Postează un comentariu