O lume fără cărți ar fi cu siguranță o lume tristă și fără pic de creativitate. CDIdei în cărți este un festival dedicat lecturii și a creativității care a atras foarte mulți elevi suceveni.

Doamna bibliotecar Daniela Argatu, de la Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava ne-a încântat cu multe informații despre festivalul făcut pentru iubitorii de cărți și de frumos.

 CDIdei în cărți a preluat ideea unei activităţi cu caracter nonformal, aceea a Muzeului literar. “Muzeul literar” este o activitate de animaţie de lectură în cadrul căreia elevii, în urma lecturii unei cărţi/ lucrări documentare, realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare pe care îl prezintă publicului, “vizitatorilor”.

În cadrul interviului Bucowina Plus, doamna Daniela ne-a povestit și despre Casa Corpului Didactic din Suceava unde se desfășoară o multitudine de evenimente culturale și educative pentru copii și pentru personalul didactic. Totodată, aceasta ne-a vorbit și despre creativitate și ce am putea face pentru a fi mai creativi.

Postează un comentariu