Când vine vorba de public speaking lumea se împarte în două mari categorii. Este vorba despre cei care pare că sunt născuți pentru așa ceva și așteaptă cu nerăbdare evenimentul și cei care ar prefera să dispară în acea zi. Chiar și așa, pe parcursul vieții nu scăpăm de el. Fie că este vorba despre un mic discurs sau o prezentare, cu toții avem nevoie de abilități de a vorbi în public.

După lansarea, încă din anul 2019, a Dezbaterilor academice în domeniul comunicării și relațiilor publice, continuate cu invitați de marcă în fiecare an universitar, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC), în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, propune studenților de la Specializarea Comunicare și relații publice o nouă întâlnire de excepție.

Sorin Popa, președintele Maxwell Leadership Romania

În ziua de miercuri, 13 aprilie 2022, ora 1200, în Sala Senatului (corpul A), președintele Maxwell Leadership RomaniaSorin Popa, va fi prezent în calitate de invitat special.

Sorin Popa are o vastă experienţă în calitate de Coach Independent, Teacher și Consultant certificat prin Metoda Maxwell DISC. Menționăm faptul că John Maxwell se menține la nivel internațional drept cel mai important autor de leadership. Are o bibliografie de peste 80 de volume publicate pe parcursul a 30 de ani.

Din cariera distinsului invitat, punctăm doar faptul că, prin activitatea sa permanentă, sprijină companiile românești și străine să integreze principiile de leaderhsip. La invitația președintelui Horacio Cartes, în anul 2016, a făcut parte din trainerii internaționali care l-au însoțit pe John C. Maxwell, pentru a antrena, în 4 zile, un număr de 15.000 oameni din Paraguay, în vederea dobândirii abilităților necesare unui lider de succes.

La această întâlnire cu tema Public Speaking – succesul unui adevărat lider, studenții vor avea posibilitatea să aprofundeze rolul comunicării corecte în spațiul social, ca fundament al dezvoltării viitorilor lideri atât de necesari în contextul actual al unei lumi marcate de lipsa empatiei comunicaționale, infodemie și fake news.

Public speaking

În orice industrie, comunicarea este cheia pentru a atinge obiectivele profesionale. Un vorbitor bun, poate capta atenția publicului încă de la primele secunde și poate obține tot ceea ce vrea. Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a fost mereu atentă la acest aspect și a făcut tot ce a fost posibil ca studenții să beneficieze de întâlniri valoroase cu oameni din domeniu. Hai la USV să vezi despre ce este vorba.

Până atunci, îți las aici de ce credem noi că este important să poți ține un discurs în public :

  • Te dezvolți personal,
  • Scapi de teama de a vorbi cu șeful sau colegii și îți poți exprima părerea,
  • Te faci văzut și auzit,
  • Creezi discursuri clare, interesante și de impact,
  • Devii mai încrezător și creativ,
  • Îți asumi riscuri,
  • Ajungi un lider de invidiat.

Poate îți place și: 

Profesori și studenți ai USV, împreună pentru Ucraina

Postează un comentariu