Echipe de studenți de la FEAA si FLSC din cadrul Universității ‘Ștefan cel Mare’, Suceava,  s-au calificat în faza finală a competiției Incubatorul Național de Afaceri JA BizzFactory, ediția 2022!

Studenții USV și-au valorificat competențele antreprenoriale, digitale și de muncă în echipă pentru a dezvolta idei de afaceri fezabile și competitive. 

Astfel, echipa formată din Gabriel-Cezarin Popovici, Corina Simon, specializarea Media Digitală anul II / FLSC (profesor coordonator – Conf.univ.dr. Ovidiu Ghiuță) a dezvoltat o afacere în domeniul Ingineriei, științelor aplicate, IT&C (BROKEN TAPE), Alexandru Oprișanu, specializarea Informatică Economică an III și Iulian Chiriac  – Administrarea Afacerilor an II / FEAA (profesor coordonator Prof.univ.dr. Carmen Nastase) au dezvoltat o afacere în domeniul educației și dezvoltării carierei (INNOHUB/CIVGOOD), iar Cătălina Sireteanu de la Administrarea Afacerilor an II împreună cu Ioana Buhac – Economie Generală și Comunicare Economică an III / FEAA (profesor coordonator Lector univ.dr. Mihaela State) au dezvoltat o afacere în domeniul comerțului, import-export și e-commerce (SWEET FOR YOU).

Echipele studentilor de la USV şi-au valorificat competenţele antreprenoriale, digitale și de muncă în echipă pentru a dezvolta idei de afaceri fezabile şi competitive. 

Rezultatele sunt excepționale deoarece, la ediția din acest an, s-au calificat în faza finală a competiției 14 echipe, de la 10 universități, 3 echipe reprezentând Universitatea Ștefan cel Mare! La nivelul USV există o structură suport StudSA-USV care are ca misiune sprijinirea, dezvoltarea și încurajarea spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților în vederea creșterii competitivității Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Incubatorul Național de Afaceri JA BizzFactory este cea mai importantă componentă a programului internațional de antreprenoriat Junior Achievement, având ca obiective dezvoltarea competențelor antreprenoriale, digitale și de comunicare necesare pentru profesiile viitoare și motivarea studenților pentru a trece de la idee la afacere pilot sau start-up. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională non-profit în domeniul educației economice și antreprenoriale, cu programe în peste 100 de țări din lume.

Felicitări studenților și coordonatorilor pentru rezultatele obținute și le dorim mult succes în finala din 25 mai 2022!

Autor: Lector univ.dr.  Otilia-Maria Bordeianu

Pentru mai multe informații din educație intră pe link-ul următor: bucowinaplus.ro/comunitatea-din-bucovina/educatie/ 

Postează un comentariu