fbpx

Zilele însorite sunt tot mai multe, semn că vacanța de vară este pe aproape. Ca în fiecare an, Aeroportul „Ștefan Cel Mare” Suceava te ajută să îți planifici concediul, oferindu-ți o varietate de zboruri. O noutate adusă de programul de vară este reluarea operării unor destinaţii sezoniere de vară. Fă-ți bagajul și pregătește-te de relaxare!

curse regulate

După cum bine cunoașteți, pe Aeroportul Suceava operează curse regulate 3 companii aeriene:

  • Compania Națională TAROM  – zboruri zilnice spre București Otopeni (9 frecvențe/săptămână);
  • WIZZ AIR: 3 țări/6 destinații, după cum urmează: Dortmund și Memmingen, fiecare cu câte 2 frecvențe pe săptămână, Bologna – 2 frecvențe/săptămână, Milano Bergamo – 5 frecvențe/săptămână, Roma Fiumicino – 3 frecvențe/săptămână, Londra Luton – zilnic/9 frecvențe/săptămână.
  • RYANAIR: 5 țări/7 destinații: Viena, Bruxelles Charleroi, Dublin, Manchester, Treviso – fiecare cu câte 2 frecvențe pe săptămână, Roma Ciampino – 3 frecvențe/săptămână și Milano Bergamo zilnic.

chartere de vacanță de pe Aeroportul Suceava

În sezonul estival 2022, de pe Aeroportul Suceava sunt operate zboruri charter de vacanță spre Egipt/Hurghada și Turcia/Antalya.

AIR BUCHAREST operează zboruri charter spre Hurghada în fiecare zi de Luni, dar și spre Antalya, începând din 30 Mai, în fiecare zi de Luni și Vineri.0

De altfel, este bine-cunoscut faptul că Turcia este o destinație de vacanță preferată de pasagerii din aria noastră, astfel că în acest sezon sunt anunțate 4 zboruri pe săptămână spre Antalya, celelalte 2 fiind operate din 9 Iunie de către HISKY, respectiv 10 Iunie de către TAROM.

Atât orarul zborurilor regulate precum și cel al curselor charter de vacanță este extrem de dinamic. Cererea pasagerilor de a călători este mare, iar ocazia de a zbura a revenit în calendarul tuturor, odată cu ridicarea restricțiilor și redeschiderea facilităților din turism. Toate destinațiile operate de la Suceava au grade mari de încărcare, fie că ne referim la cursele interne sau externe, regulate ori de vacanță.

De altfel, nivelul de trafic înregistrat acum este mai mare chiar și anterior pandemiei. Comparând Trimestrul I al anului 2019, când procesam 78.674 pasageri, în primul Trimestru al anului 2022 am procesat 112.819 pasageri; o creștere, deci, cu 43 de procente a traficului de pasageri din perioada pre-pandemică.

Așadar, activitatea de pe Aeroport este extrem de dinamică pe tot parcursul zilei, indiferent de ziua săptămânii. Media pasagerilor procesați este de 1.500/zi. La acest moment, au înregistrat peste 230.000 de pasageri de la începutul anului și peste 2.700 mișcări aeronave.

Care este activitatea de la Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava