fbpx

Compania Wizz Air a anunțat deschiderea unei baze noi în Suceava, extinzându-și astfel operațiunile în România. Odată cu alocarea a două noi aeronave moderne Airbus A321neo, Wizz Air oferă acum 11 rute către 7 țări de pe Aeroportul Suceava.

Noile proiecte vizează zboruri, începând de la jumătatea lunii decembrie, spre Paris-Beauvais (Franța), Bruxelles-Charleroi (Belgia), Veneția-Treviso (Italia), Larnaca (Cipru) și Eindhoven (Olanda).

Spania pe lista de dezvoltare a zborurilor pe Aeroportul Suceava

Biletele pentru aceste rute au început să fie deja puse în vânzare online, la prețul de 24,99 euro. Pentru cei interesați, iată programul curselor: Paris-Beauvais în zilele de joi și sâmbătă, Bruxelles-Charleroi luni, miercuri și vineri, Veneția-Treviso luni și vineri, Larnaca marți și sâmbătă și Eindhoven marți și sâmbătă.

Pe lângă aceste destinații, Wizz Air mărește și frecvența a trei rute ce operează din Suceava. Frecvența zborurilor către Bologna va fi mărită la 3 zboruri pe săptămână, Milano-Bergamo la 7 zboruri și Roma-Fiumicino la 5 zboruri.

Vorbind la conferința de presă de la Suceava despre aceste noutăți, Evelin Jeckel, Acting Network Officer la Wizz Air, a spus: „Suntem încântați să anunțăm deschiderea bazei noastre de la Suceava și alocarea a două aeronave moderne Airbus A321neo, care vor sprijini operațiunile pe cinci rute noi cu plecare din Suceava. Spania va fi pe următoarea noastră listă de extindere.

Un nou terminal pentru pasageri, parcări extinse și încă un drum de acces

Prezent la conferința de prezentare a ofertei Wizz Air, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a estimat că, în acest an, vor fi procesați aproximativ 700.000 de pasageri pe Aeroportul Suceava. Lucru perfect realizabil, având în vedere că, în prezent, sunt 50 de curse pe săptămână, cu o medie de 2.500 de pasageri pe zi. El a arătat că, în primele șapte luni ale acestui an, pe aeroportul sucevean au fost procesați 445.174 de pasageri, în condițiile în care în aceeași perioadă a anului 2019 (considerat an de vârf) s-au înregistrat 430.000 de pasageri.

Creșterea numărului de zboruri impune, așa cum este normal, noi investiții în structura aeroportuară, în special prin construirea unui al treilea terminal pentru pasageri, cu o capacitate de procesare de un milion de persoane pe an. Până atunci se lucrează intens la finalizarea lucrărilor la cel de-al doilea terminal, prognozată cel târziu în luna mai 2023.

Nu au fost uitate nici aspectele legate de accesul auto la aeroport și de posibilitățile de parcare a autovehiculelor, Gheorghe Flutur declarând că parcările vor fi extinse, iar un nou drum va lega aeroportul de municipiul Suceava, prin cartierul Burdujeni, paralel cu DN 29.

Postează un comentariu