fbpx

Savurezi prima gură de bere rece, respiri aerul de munte, simți miros de covrigi și vezi nepoatele bavareze ale unchiului Hans cum îți zâmbesc și-ți fac cu mâna. Îți faci curaj și intri în parc, dar parcă ai intrat într-o cu totul altă lume: maeștrii berari fac berea să curgă râu, carurile duc berea ca pe împărați, mâncarea bavareză te îmbină la masă, dar regele Bermas și unchiul Hans te cheamă să vezi ce activități brave ți s-au pregătit până începe petrecerea cu fanfară.

Mhm, așa începe Oktoberfest în Est. Între 14-17 septembrie te invităm să servești din spuma celui mai așteptat eveniment de acest gen din Gura Humorului. 

La Zilele Veseliei #umor, a treia ediție de Oktoberfest înseamnă încă o petrecere îmbelșugată, unde regina blondă a Bucovinei, Bermas, e în centrul atenției și pe centrul fiecărei mese. Organizatorii festivalului nu doar că promit o ediție bună de povestit, ci s-au asigurat că vei avea amintiri de colecționat și premii spumoase de câștigat. 

Cât te plimbi relaxat cu berea în mână prin parcul Ariniș, îți poți duce familia în zona de relaxare și poți descoperi zecile de provocări puse pe tavă (la propriu) pentru tine. Premiile sunt multe și bune, însă distracția este 100% garantată (oricât de clișeic ar suna). Pentru că la Zilele Veseliei ești invitat să savurezi mâncare bavareză, să-l aplauzi pe Regele Bermas, să stai la vorbe cu unchiul Hans, să te bucuri de parada Oktoberfest și de fanfară și să asculți unii dintre cei mai apreciați soliști locali. 

Zilele Veseliei la #umor

Pregătește-te pentru seri de distracție în stil bucovinean!

Pe 14 septembrie, de la ora 17 are loc parada Oktoberfest, urmată de festivitatea de deschidere. De la ora 19:00, Hermanstadt 07 Band dă drumul la petrecere cu muzică germană și românească care te ține cu mâinile în aer până târziu în noapte. 

De la ora 20:00 își face intrarea regele Bermas, urmat de fanfară, Hermanstadt 07 Band și, de la ora 23:00 DJ Edelweiss & Unchiul Hans, un adevărat veteran al festivalului, renumit deja pentru simțul umorului, personalitatea simpatică și petrecerile vibrante pe care le duce până dimineață.

DJ Edelweiss este un veteran al festivalului Oktoberfest, fiind prezent încă de la prima ediție, din 2019. Cu un repertoriu diversificat de cântece germane și românești, el aduce mereu o atmosferă vibrantă și distracție la cote maxime. În ceea ce-l privește pe MC Ivașcu, cunoscut ca „Unchiul Hans”, denumirea acesta amuzantă s-a născut dintr-o întâmplare savuroasă. În timpul unui moment de comedie pe scenă, el a împrumutat un ciucure de la un pălărier și a început să interpreteze rolul unui personaj german haios pe nume Hans. De atunci, numele de Unchiul Hans i-a rămas și a devenit o marcă a personalității sale distractive și amuzante.

Pe data de 15 septembrie, programul începe de la ora 17:00 cu Hermanstadt 07 Band și DJ Edelweiss de la ora 19:00. Începând cu ora 20:00, regele Bermas revine falnic și dă startul petrecerii. Unchiul Hans promite din nou seri de muzică bună și de ritmuri care să te scoată la dans, începând cu ora 23:00

Sâmbătă, pe 16 septembrie, festivalul Oktoberfest începe de la ora 12:00 cu un prânz bavarez cu fanfară, urmat de nunta de aur de la 14:00 și Copiii talentați ai Humorului de la ora 16:00.

De la ora 18:00 – Era Nouă; ora 19:00- Party Tiger Band, iar de la ora 20:00 intră în scenă regele Bermas. În aceeași zi, de la ora 20:30 are loc concursul Miss Oktoberfest, urmat de petrecerea celor de la Party Tiger Band. În final, de la ora 23:00, Unchiul Hans luminează noaptea și face berea să merite savurată cu muzică românească și germană.

Ultima zi a festivalului, 17 septembrie, începe de la ora 12:00 cu prânzul bavarez și Copiii talentați ai Humorului. Urmează apoi, de la ora 14:00 până la ora 19:00 Balul Gospodarilor. La bal sunt invitați: Călin Brățeanu și Taraful Obcina, Alexandru Brădățan și invitații săi Andreea Haisan, Paul Ananie.  Programul continuă cu Party Tiger Band, de la ora 19:00, regele Bermas de la ora 20:00. De la 20:30 revine Party Tiger Band, iar de la ora 22:00 Unchiul Hans scrie istorie la Zilele Veseliei.

Bermas nu a renunțat la procedeul clasic de fabricare a berii

Păstrătoare a vechilor traditii, Bermas Suceava nu a renunțat la procedeul clasic de fabricare a berii, care presupune folosirea malțului și a hameiului natural sub formă de peleți. Aceasta conferă berii spumă, gustul ușor amărui și culoarea, asigurându-i totodată limpezime și conservabilitate.  Iată sortimentele de bere blondă pasteurizată produse de firma suceveană:

Suceava Clasic – bere superioară de larg consum, cu o concentrație de a­lcool de 4,4% vol., îmbină armonios gustul și aroma de hamei, malț cu aromă fină și prospețimea spicelor de orz.

Bermas – bere superioară, cu o concentrație de a­lcool de 5,2% vol., se utilizează numai malț blond fără adaos de cereale nemalțificate, hamei în doză mărită din cele două varietăți.

Călimani – bere superioară, cu o concentrație de a­lcool de 4,6% vol., cu o mare capacitate de a potoli setea datorită conținutului de săruri, substanțe amare, alcool și bioxid de carbon.

Solca – o marcă de tradiție din anul 1810 și readusă pe piață de Bermas, bere superioară, cu o concentratie de a­lcool de 4,8% vol., se utilizează numai malț blond fără adaos de cereale nemalțificate, hamei autohton din cele două varietăți.

Este un alt an, dar tot la Gura Humorului venim

Doar aici patru zile curge Bermas din plin

Am adus cu mine câți prieteni am putut

Pentru că Oktoberfest a început!

Între 14-17 septembrie, Oktoberfest Brașov duce mai departe tradiția bavareză și transformă parcul Ariniș din Gura Humorului într-un loc de sărbătoare alături de familie și de distracție fără frontiere. Nu lipsesc nici standurile cu mâncare tradițională bavareză și românească, carurile cu bere, premiile și momentele speciale. Bermas este în centrul atenției, te răcorește și te pregătește de distracție cu bere naturală, făcută după procedeul clasic. 

Se lasă cu distracție autentică bavareză, așa că vino la Oktoberfest în Est!

Citește și: REVENIREA OKTOBERFEST ÎN BUCOVINA: UN FESTIVAL DE BUCURIE ȘI TRADIȚIE

Postează un comentariu