fbpx

De mai bine de un deceniu, de Ziua Bucovinei și de Ziua României, elevii de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava primesc o lecție importantă despre patriotism. Viitorul depinde de tânăra generație și de aceea, este necesară aprofundarea cunoștințelor legate de istoria, civilizația și cultură românească.

Datorită proiectului ”Doar …în Bucovina”, a fost marcată și în acest an Ziua Bucovinei, prin manifestări menite să le insufle tinerilor valorile culturale naționale și să le aducă bucuria de a petrece timp împreună.

Activități educative organizate de Ziua Bucovinei

Peste jumătate din elevii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava au participat la aceste manifestări organizate de Ziua Bucovinei, în mod direct, în timp ce o bună parte și-au încurajat colegii la concursurile derulate în această zi specială : „Istoria unei națiuni – națiunea română”,  „Istoria în imagini” și „România în bucate!”.

 

Elevii au retrăit crucialele evenimente ale istoriei naționale ghidați de domnul profesor Arhire Lucian, au răspuns provocării de a le fi evaluate cunoștințele despre momentele istorice ale anului 1918, lansată de domnul profesor Nicodim Andrei, și-au reamintit de valoarea inestimabilă a costumelor noastre populare și au sărbătorit prin muzică alături de doamnele profesoare Angela Smolnicki și Cristina Macovei. Un alt moment emoționant și plin de însemnătate a fost reprezentat de împărțirea pâinii „cea de toate zilele”, alături de cele 14 clase care au expus la standurile lor produse tradiționale, în holul colegiului.

Proiecte care contribuie la dezvoltarea comunității

Prin intermediul activităților desfășurate în cadrul proiectului ”Doar …în Bucovina”, au fost promovate istoria și tradițiile naționale,  potențialul fiecărui elev a fost valorificat, iar identitatea individuală și colectivă a fost consolidată prin cunoașterea moştenirii culturale.

Dezvoltarea comportamentului civic al tinerilor este esențială în procesul de evoluție al lor, dar și al comunității în care trăiesc. Din acest motiv, este atât de necesară implementarea proiectelor educaționale prin care deprinderile sociale sunt promovate și exersate.

Postează un comentariu