fbpx

Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea și leagă noi prietenii.

Cercetăşia nu este rezervată numai tinerilor. În Cercetăşie există un număr mare de adulţi care sprijină dezvoltarea tinerilor şi ajută la organizarea diferitelor activităţi, adulţi care fac parte din toate categoriile sociale, care ajută organizaţia pe domeniul lor de expertiză. Totuşi, lucrul pe care îl au în comun este bucuria de a ajuta tinerii sa îşi atingă potenţialul.

 

Cercetasii Romaniei Suceava

Festivalul Luminii conectează cercetașii la comunitate

Festivalul Luminii este una dintre activitățile care conectează cercetașii de comunitate. Anul trecut chiar dacă a fost pandemie și am stat în case, acesta s-a desfășurat online. Au reușit și de la departare să aprindă luminițe în sufletele noastre.

Însă în acest an Festivalul Luminii a avut loc în 3 parcuri din Suceava: Parcul Tătărași, Parcul Central și Parcul „3 Bărboși”, tocmai pentru a evita aglomerația.

Festivalul Luminii 2021

În fiecare parc, exploratorii împreună cu celelalte patrule i-au provocat pe cei mici și  pe cei mai mari la cel puțin 3 ateliere de distracție . Au primit câte un simbol pentru fiecare atelier.

După ce au achiziționat brățara pe baza unei donații de la intrarea în fiecare parc, cele 3 simboluri din fiecare parc  au fost înlocuite și lipite pe brățară.

La sfârșitul zilei, brățara avea 3 simboluri: Peace, Love, Scout și cu ea s-au înscris în Clubul Prietenii Cercetașilor.

Au achizitionat cel putin o carte donată de Cercetașii României – Suceava, dar și  obiecte hand made realizate de ei, toate pe bază de donații.

Toate aceste donații vor susține în continuare activitățile cercetășești în comunitate și sperăm că ele au fost un semnal pentru toți care își doresc să contribuie la dezvoltarea lor.

Menționăm că desi sunt la cea de-a VIII a ediție a Festivalului Luminii, Centrul Local Ținutul Fagilor  al Cercetașilor din Suceava nu au încă un sediu al lor, dar asta nu i-a oprit să se întâlnească timp de o lună ca să pregătească un festival cu răsunet în Bucovina și în întreaga țară. Poate reușim să-i ajutăm în această direcție. Un prim pas ar fi să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit. Afli mai multe aici.

Bucowina Plus, unul dintre partenerii media ai evenimentului

Bucowina Plus a participat cu drag la mediatizarea acestor acțiuni cercetășești cu tot ceea ce implică un eveniment de o asemenea anvergură. Am stat de vorbă cu exploratorii și lider-ul lor înainte de eveniment, pentru a afla ce presupune organizarea unui astfel de festival și cum reușesc explotatorii să gestioneze situația. Vezi mai multe detalii în link-ul următor: Festivalul Luminii.

Am fost alături de cercetași și în timpul festivalului, iar dacă ai ratat atmosfera de acolo intră pe pagina de facebook Bucowina Plus și vezi fotografiile și videoclipurile de la fața locului. Mai multe detalii poți afla de pe pagina de facebook Cercetașii României – Suceava.

În ciuda faptului că vremea nu a ținut cu cercetașii pe tot parcursul festivalului,  la final gulguțele au fost aprinse și seara s-a terminat în acorduri de chitară. Mulțumim pentru încrederea acordată și pentru că ați aprins din nou luminile în sufletele noastre.

Postează un comentariu