Știm deja că USV aduce unele dintre cele mai complexe și diverse evenimente pentru studenți și cei interesați de cultură. De această dat, pune în fața publicului câteva mărturii despre chinurile îndurate de românii deportaţi în Siberia. Spectacolul „Să nu ne răzbunaţi” este o monodramă . La eveniment vor participa Margareta Spînu-Cemîrtan dar și Liviu Dospinescu.

„Să nu ne răzbunaţi”

În ziua de miercuri, 11 mai 2022, începând cu ora 19:00, USV vă invită la teatru. În Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va avea loc spectacolul monodramă şi teatru documentar „Să nu ne răzbunaţi”.  Spectacolul- documentar aparține Companiei Culturale ARTelier și va fi pus în scenă de Silvia Răileanu.

Realizat după o carte a monahului Moise, spectacolul vorbește despre suferinţele românilor deportaţi în Siberia. Preţul unui bilet la spectacolul de teatru este de 10 lei, cu excepţia studenţilor, elevilor şi pensionarilor, pentru care prețul este de 5 lei.

La finalul spectacolului are loc  o dezbatere cu publicul, avându-i ca invitaţi pe doamna Margareta Spînu-Cemîrtan, supravieţuitoare a gulagului,  şi pe domnul Liviu Dospinescu, profesor de studii teatrale şi culturale la Universitatea Laval, Canada. Doamna Margareta Spînu-Cemîrtan a scris și a editat mai multe cărți – „Lupii”, „Dragoste de porumbei”, „Siberia de acasă”, „Fiarele”, în care apar mărturii despre deportarea familiei sale și chinurile îndurate în Siberia, întoarcerea acasă și începuturile unei mereu noi vieţi.

În aceeaşi zi, începând cu ora 13:oo, la USV BookCafe, va avea loc evenimentul „O memorie vie a deportărilor”. Acesta este o prezentare de carte şi întâlnire cu doamna Margareta Spînu-Cemîrtan.  Evenimentul va fi moderat de domnul profesor Liviu Dospinescu. Este de menționat că intrarea este liberă.

Dacă vrei să ai parte de întâlniri de excepție, cu oameni extraordinari, hai la USV. Noi te vom aștepta în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

 

Poate îți place și: 

5 tiruri cu ajutoare din Regatul Unit, distribuite către centre din Ucraina şi România prin Centrul USV de consiliere a refugiaţilor

Postează un comentariu